TS: Yhteensä kahdeksaa Turun Kupittaan sairaalassa työskennellyttä epäillään rikoksista

STT

Yhteensä kahdeksaa Turun Kupittaan sairaalassa työskennellyttä ihmistä epäillään rikoksista, uutisoi Turun Sanomat.

Lehden mukaan neljän henkilön osalta kyse on valehoitajatapauksista. Neljä muuta epäiltyä ovat vanhuspsykiatrian G1 -osastolla vakituisesti työskennelleitä mieshoitajia. Heitä epäillään yhteensä 14 rikoksesta.

- Vakavin teko on törkeä pahoinpitely, jossa mieshoitaja löi nyrkillä osin tiedottomana sängyssä makaavaa 80-vuotiasta potilasta vatsaan, kertoo rikoskomisario Jussi Helesvirta Lounais-Suomen poliisista.

Pääosa epäillyistä rikoksista ajoittuu vuodelle 2013, törkeä pahoinpitely vuodelle 2009.

Lounais-Suomen poliisista kerrotaan lehdelle, että osasta rikosepäilyistä on jo nostettu syyte tai ne ovat oikeuskäsittelyssä.

Poliisi tutki myös sairaalanjohdon toimintaa. Lehti kertoo, että toiminnasta löydettiin puutteita, mutta poliisin näkemyksen mukaan johtajien toiminta ei täyttänyt rikoksen tunnusmerkistöä. Samaan lopputulokseen poliisi päätyi hoitajien epäasiallisen käytöksen suhteen.

Turun Sanomat uutisoi viime vuoden helmikuussa tapauksista, joissa potilaita lääkittiin tiedottomaksi, nöyryytettiin ja pahoinpideltiin. Poliisi kertoi myöhemmin aloittavansa tutkinnan asiasta julkisuudessa olleiden seikkojen sekä poliisin omien selvitysten perusteella.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut