Lännen Media: Jussi Niinistöä perätään kuultavaksi puolustusvaliokuntaan

STT

Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) aikoo vaatia puolustusministeri Jussi Niinistöä (ps.) tulemaan valiokunnan kuultavaksi kaksoiskansalaisuuden ympärillä käytävästä keskustelusta. Asiasta kertoo Lännen Media.

– Puolustusministerin ja puolustusministeriön toiminta asiassa käydyssä keskustelussa ei kerää tyylipisteitä, eikä ole ollut asian hoitamisen kannalta eduksi, Kari sanoo Lännen Medialle.

Kohu syntyi, kun Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla, ettei Puolustusvoimat ole viime aikoina ottanut töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia. Lisäksi Yle kertoi, että varusmiespalvelukseen tulevien Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten koulutusta rajoitetaan.

Puolustusministeri Niinistö on kutsunut Ylen tietoja uutisankaksi ja arvioinut, että Yleisradio on aiheuttanut vahinkoa Suomen ja Venäjän suhteille väitteillään kaksoiskansalaisten kohtelusta Puolustusvoimissa. Lisäksi hän on arvellut, että kyseessä saattaa olla informaatio-operaatio, jolla syötetään tarkoituksella virheellistä tietoa varteenotettavan median kautta.

Niinistö ei ole perustellut tarkemmin, mistä tällainen epäily on lähtöisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.