Presidentti peräänkuuluttaa keskustelua kaksoiskansalaisuudesta

STT

Presidentti Sauli Niinistö kertoo halunneensa aloittaa keskustelua kaksoiskansalaisuutta koskevan lain muutoksesta jo useamman vuoden ajan. Mitään konkreettisia muutosehdotuksia hänellä ei ole.

Niinistön mukaan on ymmärrettävää, että turvallisuuspuolella askarruttaa, jos Suomessa on kansalaisia, joilla on velvollisuuksia kahtaalle. Tämän vuoksi hänen mielestään asiassa on syytä mennä eteenpäin.

Presidentin mukaan asia oli viime hallituksen aikana jossain määrin esillä ja tämä hallitus nyt arvioi sitä.

– Virkakielto on epäilemättä liian voimakas sana. Kyse on sellaisesta harkinnasta, että kuinka paljon kaksoiskansalaisia voidaan nähdä viroissa, joissa Suomen turvallisuus on keskeisesti virkatehtävä.

Niinistön mukaan Suomessa on syytä keskustella myös siitä, kannattaako enää myöntää kaksoiskansalaisuus automaattisesti kaikille. Hänen mukaansa laki säädettiin aikanaan, koska Suomeen haluttiin houkutella osaajia ja parantaa paluumuuttajien asemaa. Olosuhteet ovat kuitenkin muuttuneet.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut