Puolustusvoimat vaatii Yleltä oikaisua

Yle uutisoi, että Puolustusvoimat ei ota enää töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia. Lehtikuva

STT

Puolustusvoimat vaatii Yleä oikaisemaan Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia koskevaa uutisointia. Puolustusvoimien mukaan Yle on vahingoittanut Puolustusvoimien mainetta uutisoinnilla, joka sen mukaan on virheellistä ja harhaanjohtavaa.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja, kommodori Jan Engström sanoo, että Puolustusvoimat vaatii oikaisua muun muassa väitteeseen, jonka mukaan Puolustusvoimissa olisi otettu käyttöön omat toimintatavat eikä jääty odottamaan lakimuutosta.

Yle kertoi eilen, ettei Puolustusvoimat ole viime aikoina ottanut töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia. Lisäksi Ylen mukaan varusmiespalvelukseen tulevien Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten koulutusta rajoitetaan.

Puolustusvoimien tiedotteessa sanotaan, että jos joku Puolustusvoimissa olisi antanut Ylen kertoman ohjeen, hän on ylittänyt toimivaltuutensa. Tässä tapauksessa asia selvitetään, tiedotteessa todetaan.

Engströmin mukaan vielä ei ole mietitty sitä, miten menetellään, jos Yle ei oikaise uutisointiaan.

– Me olemme lähteneet siitä, että Yle vastuullisena toimijana tutkii meidän vaatimuksemme ja tekee siitä johtopäätökset ja vastaa siihen. Sitten katsotaan miten toimitaan.

Ylen Riikka Venäläinen sanoo, että Puolustusvoimien yksityiskohtainen oikaisuvaatimus käsitellään rauhassa. Hän ei kommentoi asiaa muuten.

Ylen uutinen Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisten asemasta Puolustusvoimissa ei saanut suurta näkyvyyttä Venäjällä. Uutisen julkaisupäivänä tiistaina siitä kirjoittivat lähinnä uutistoimistot Tass, Regnum ja RIA Novosti.

Tass kertoi myös sen, että puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kiistää erityisohjeiden olemassaolon. Lisäksi siteerattiin Niinistön kommenttia, jonka mukaan sotilasvirkoja täyttäessä kaksoiskansalaiset pitäisi hänen mielestään sulkea ulos.

Keskiviikkona suurin Suomea koskeva uutinen koski Venäjällä jo kahvia. Alkuiltaan mennessä kaksoiskansalaisuusasiasta oli julkaissut juttuja muutama pienehkö uutissivusto.

Kommentoi

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut