Katso kuvat - Piiritykseen osallistui 15 poliisipartiota

Asta Tenhunen

Poliisi epäilee tiistaina Suonenjoella piirityksen aiheuttanutta miestä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Poliisin mukaan miehen hallusta löytyi vain ilmakivääri, ei varsinaisia ampuma-aseita. Tätä ei piirityksen aikana tiedetty.

Poliisi tavoitteli tuntemaansa suonenjokista 23-vuotiasta miestä kuulusteluja varten tiistaina noin kello 11.30. Mies kieltäytyi yhteistyöstä ja uhkasi ampumisella. Miehellä nähtiin pitkä ase, jota luultiin kivääriksi.

Paikalle hälytettiin lopulta kaikkiaan 15 poliisipartiota, taktinen ensihoito, pasi-ajoneuvo puolustusvoimilta ja pelastuslaitoksen ambulanssi.

Poliisit koottiin paikalle Kuopiosta, Pieksämäeltä, Varkaudesta ja Mikkelistä. Pasi saatiin suojaksi Karjalan lennostostolta Siilinjärveltä.

Poliisien suuri määrä paikalla johtui siitä, että mahdollisen ampumavaara-alueen eristäminen kaupungin keskustassa on vaikeaa. Poliisi tarvitsi useita partioita liiikenteen ohjaukseen ja katujen sulkemiseen.

Tapahtumapaikka sijaitsi aivan keskellä Suonenjoen keskustaa Rautalammintiellä niin kutsutussa Puhelintalossa. Talo on pääosin liikekiinteistö, mutta siinä on myös joitakin asuntoja.

Poliisi jututti sekavasti käyttäytynyttä nuorta miestä noin neljä tuntia ennen kuin hänet saatiin kiinni. Mies otettiin kiinni tilanteessa, jossa hän oli aiemmin puhunut antautumisesta poliisille, mutta sitten hän ilmeisesti säikähti poliisikoiraa ja kiipesi sitä karkuun asuntonsa ikkunan ulkopuolella olevalle kaiteelle.

Kun poliisit auttoivat miehen käsistä takaisin sisälle asuntoon, hänestä saatiin ote ja mies otettiin kiinni. Päihtynyt mies vääntöi kiinniottoa vastaan.

Miestä ei ole toistaiseksi päästy kuulustelemaan tiistain välikohtaukseen liittyen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.