Teehuone saa tuekseen erilaisen maalaiskaupan - Butiken på Landet lopettaa

Wehmaan kartanon pihapiirissä Juvalla avautuu alkukesällä paikallisiin ja alueellisiin tuotteisiin painottuva kauppa. Samalla englantilaistyyppinen teehuone TeaHouse of Wehmais saa lisää tilaa.

Samassa vanhassa tallirakennuksessa toiminut vaateliike Butiken på Landet lopettaa toimintansa 12.2. Remontti alkaa maaliskuussa ja avajaiset pidetään ennen juhannusta.

– Jo ennen Butikenin lopettamista oli ajatus, että teehuoneelle pitää tehdä jotakin. Asiakasmäärä on kasvanut niin, etteivät tilat pysy perässä, yrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen kertoo.

– Tämä antoi mahdollisuuden ajatukseen, jota olen miettinyt jo viisi vuotta: kokonaispalvelupaikka, josta saisi myös paikallisia tuotteita. Vähän kauppahallimainen, ranskalaistyyppinen maalaiskauppa.

– Sen yhteyteen perustettaisiin sisustusliike, jossa olisi paikallisten suunnittelijoiden ja tekijöiden hyviä tuotteita plus ulkomailta sellaista, jota ei ole Suomessa paljon tai ollenkaan myynnissä.

Valtakunnallista mainetta saavuttanut TeaHouse of Wehmais kaipaa kasvulleen lisätilaa. Asiakaspaikat lisääntyvät noin 30:stä lähes 50:een. Samalla rakennetaan uusi keittiö ja teetuotteiden myynti siirtyy uuden kaupan puolelle.

– Teehuoneeseen tehdään myös "herrainhuone", jonka sisustukseen tulee vähän ronskimpaa ruutua ja talliaiheita, ettei kaikki ole vain tätä vaaleanpunaista ruusua, Grotenfelt-Paunonen sanoo.

Rakennuksen yläkertaan tulee kokoustiloja, jotka mahdollistavat esimerkiksi koulutukset ja teemaistelutilaisuudet nykyistä suuremmille ryhmille. Nykyistä väentupaa isommille kokouspalveluille olisi Grotenfelt-Paunosen mukaan jo kysyntää.

– Tietyllä tavalla tässä tulee olemaan kolme eri liiketoimintaa, jotka kaikki tukevat toisiaan. Tämä on olemassa olevan konseptin laajentamista.

– Haluan vastata teehuoneen lisääntyvään kysyntään niin, että pystymme ylläpitämään laatua, jota asiakkaat odottavat.

Uusien palvelujen tarkoituksena on myös pitää kiinni Butiken på Landetin lopettaessa mahdollisesti menetettävistä asiakkaista ja tavoittaa uusia.

Omaleimaisen vaatelikkeen yrittäjä Kerstin Grotenfelt luopuu liikkeestään terveyssyistä. Liikkeen jatkamisesta Itä-Suomessa käydään neuvotteluja.

– Tämä on myös meille aika iso investointi ja se on pystyttävä maksamaan pois. Meille on myös kerääntynyt tosi hyvä porukka ja mietin, miten pystyisin tarjoamaan heille työtä ympäri vuoden, Anna Grotenfelt-Paunonen sanoo.

– Ja onhan tämä paikallisena projektinakin aika iso. Huonekalut ja ikkunat tulevat paikallisena puusepäntyönä, ja paljon urakointia myös.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Mainos: Skanska Talonrakennus Oy

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut