Oikeusasiamieheltä ratkaisu Sipilän Terrafame-asiasta

STT

Oikeusasiamieheltä odotetaan tänään ratkaisua siihen, onko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ollut mahdollisesti esteellinen Terrafame-asiassa.

Pääministerin sukulaiset omistavat Katera Steel -yhtiötä, joka sai tilauksen kaivosyhtiö Terrafamelta. Oikeusasiamies on selvittänyt sitä, tekikö tämä Sipilästä esteellisen, kun hallitus päätti Terrafamen lisärahoittamisesta.

Oikeusasiamiehellä on ollut käsittelyssä asiasta yhteensä 22 kantelua.

Pääministeri Sipilä on selvittänyt oikeusasiamiehelle erityisesti sitä, milloin hän tiesi konepajayhtiö Katera Steelin ja Terrafamen välisestä urakkasopimuksesta.

Katera Steelin pääomistajat ovat Sipilän serkkuja ja enoja. Myös Sipilän lapset ovat omistaneet sijoitusyhtiön kautta viisi prosenttia Katera Steelistä, mutta Sipilä kertoi alkuvuodesta heidän myyneen omistuksensa pois.

Terrafame sai loppuvuodesta hallitukselta luvan jatkaa rahoitusneuvotteluita vuodenvaihteen yli. Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti myös, että Terrafame Groupin lisäpääomitukseen varataan 100 miljoonaa euroa.

Katera Steelin saaman tilauksen arvo oli puoli miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.