Vieremän kirkonkylän koulun oppilaiden tuotoksia esitetään elokuvateatterissa

Kuvassa taka-alalla Vieremän kirkonkylän koulun rehtori Matti Pasanen vuonna 2014. Jaana Martikainen

Kia Kilpeläinen

Vieremän kirkonkylän koulun oppilaiden toteuttamia lyhytdokumenttielokuvia esitetään elokuvateatteri Kuvalippaassa Iisalmessa keskiviikkona 8. helmikuuta kello 12:30. DOKKINO tuo nuorten elokuvantekijöiden ääniä esiin 19 paikkakunnan juhlanäytöskiertueen avulla.

DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n järjestämä DOKKINO on osallistunut Suomi 100 -hankkeen viralliseen ohjelmaan tarjoamalla vuoden 2016 aikana kouluille maksuttomia, kaksipäiväisiä DOKKINO: Yhdessä! -dokumenttielokuvaverstaita. Verstaissa lapset ja nuoret ovat päässeet tekemään omat dokumenttielokuvansa ammattitaitoisen ja innostavan ohjaajan avustuksella.

Verstaita järjestettiin 18 maakunnassa, ja kaikki koulut saivat hakea mukaan. Verstaiden teemana oli ”Yhdessä”, joka on myös Suomi 100 -juhlavuoden teema.

Pohjois-Savon verstas järjestettiin huhtikuussa 2016 Vieremän kirkonkylän koululla. Maakunnan juhlanäytöksessä Iisalmessa 8. helmikuuta nähdään vieremäläiset elokuvat ja valikoima muiden paikkakuntien tuotoksia. Juhlanäytös on Suomi 100 -hankkeen tuella maksuton ja avoin kaikille osallistujille, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.