Merja ja Olli Rehn hävisivät riidan asuntokaupasta

Ex-elinkeinoministeri Olli Rehn (oik.) ja puoliso Merja Rehn ovat hävinneet Helsingin käräjillä kiistan asuntokaupasta. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT

Ex-elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja puoliso Merja Rehn ovat hävinneet Helsingin käräjillä kiistan asuntokaupasta. Rehnien on maksettava ostajalle noin 12 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja yli 9 200 euroa korkoineen.

Oikeuden mukaan kiinteistönvälittäjä laiminlöi tiedonantovelvollisuutensa. Myyjät taas vastaavat ostajalle myös välittäjänsä laiminlyönnistä.

Välittäjän olisi pitänyt ennen kauppaa varmistaa, miten taloyhtiössä rahoitetaan ikkunoiden remonttilaina. Näin kaupan osapuolet olisivat voineet ottaa asian huomioon kaupan ehdoissa. Taloyhtiön hallitus oli tehnyt rahoituksesta esityksen kolmisen viikkoa ennen kauppaa.

Rehnit kiistivät kanteen. He muun muassa katsoivat, että ostaja oli ennen kaupantekoa tiennyt remontin rahoittamiseen liittyvästä epävarmuudesta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

 

Juttua korjattu 30.1 kello 16.40. Rehnin puolue merkitty keskustaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.