Lapset näyttävät, kuka on heille suuri suomalainen - söpöt teokset Robinista Lakkoon

Jaana Martikainen

<story-element type="paragraph"> Minkä hahmon sinä tekisit, jos pitäisi tehdä oma taiteellinen luomus jostakin sinulle suuresta suomalaisesta?

<story-element type="paragraph"> Lapinlahtelaiset koululaiset saivat tehtävänannon syksyllä, kun lapset haastettiin taiteilemaan oma näkemys jostakin merkittävästä suomalaisesta.

<story-element type="paragraph"> Hommaan osallistui lähes 300 lasta. Jotkut tekivät veistoksensa porukassa, osa yksin. Yhteensä syntyi 164 teosta, joista sarjakuvataiteilija Petteri Tikkanen valitsi 64 mukaan Suuria suomalaisia 2017 -näyttelyyn.

<story-element type="paragraph"> Näyttely avautuu juhlavissa merkeissä helmikuussa, sillä se on yksi peruskorjatun Taidemuseo Eemilin ensimmäisistä näyttelyistä.

<story-element type="paragraph"> – Valitsin mukaan töitä, jotka toivat hymyn huulille, Tikkanen kertoo.

<story-element type="paragraph"> Lasten mielestä suuria suomalaisia olivat esimerkiksi omat äidit ja isät. Joukkoon mahtuu myös kova joukko tunnettuja suomalaisia kuten muusikot Saara Aalto ja Robin, jääkiekkoilija Teemu Selänne sekä hiihtäjä Kerttu Niskanen.

<story-element type="paragraph"> – Itselleni oli yllätys, että mukana oli myös Youtube-tähtiä, jotka ovat omalle sukupolvelleni vieraita, mutta nuorille läheisiä, Tikkanen kertoo.

<story-element type="paragraph"> Niinpä oman paikkansa Taidemuseo Eemilin näyttelyssä on saanut myös esimerkiksi tubettaja Eric "Lakko" Savolainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.