Savonian vieraskielisiin amk-tutkintoihin hakijoita 33 eri maasta

Jerri Koskinen

Savonia-ammattikorkeakoulun vieraskielisiin amk-koulutuksiin haettiin 33 eri maasta. Eniten hakijoita oli Venäjältä, Vietnamista ja Marokosta. Myös monista Euroopan maista oli useita hakijoita.

Viime vuoden haussa hakijoita oli 31 eri maasta. Viime vuoden hakuun verrattuna tekniikan koulutukseen oli tänä vuonna hakijoita vähemmän, liiketalouden koulutuksen hakijamäärä sen sijaan hieman kasvoi.

Haku Savonian amk-koulutuksiin päättyi keskiviikkona 25.1.2017. Liiketalouden International Business (Bachelor of Business Administration) koulutukseen hakijoita oli 39. Tekniikan alan Mechanical Engineering (Bachelor of Engineering) koulutukseen oli yhteensä 43 hakijaa. Molemmat koulutukset toteutetaan Kuopiossa. Koulutukset käynnistyvät syksyllä 2017.

Suomalaisissa korkeakouluissa tulee voimaan ensimmäistä kertaa lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Aiempina vuosina koulutus on ollut maksutonta myös heille. Savoniassa nyt haussa olleiden Bachelor-koulutusten osalta lukuvuosimaksu on 5 000 euroa.

Samalla kun lukuvuosimaksut otettiin käyttöön, kehittivät korkeakoulut erilaisia stipendijärjestelmiä tukemaan opiskelijoiden hakeutumista ja opintojen etenemistä. Savoniassa stipendin suuruus on 50–70 prosenttia lukuvuosimaksusta, ja stipendin saamisen edellytyksenä on opintojen eteneminen opintosuunnitelman mukaisesti.

Nyt päättynyt haku oli suunnattu ulkomaalaisella tutkinnolla hakeville. Yhteensä 35 aloituspaikkaa tavoitteli yli 80 hakijaa.

Suomalaisen tutkinnon suorittaneet voivat hakea yhteishaussa ajalla 15.3.–5.4.2017. Savonian kolmas englanninkielinen koulutus, Master's Degree Programme in Digital Health, tulee hakuun kevään yhteishaussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut