Terveys-Hymylle vakava huomautus piilomainonnasta

STT

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut Terveys-Hymylle vakavan huomautuksen piilomainonnasta. Kantelu kohdistui Terveys-Hymyn viime vuoden lokakuun numeroon.

Lehden jutut olivat JSN:n mukaan kritiikittömiä ja mainosmaisia. Lähes kaikista kyseisessä numerossa mainostetuista tuotteista oli juttu joko edeltävässä tai seuraavassa Terveys-Hymyn numerossa. Piilomainontaan viittaa neuvoston mukaan myös se, että sama henkilö vastaa juttujen kirjoittamisesta ja ilmoitusten myynnistä. Neuvosto oli antanut jo vuonna 2004 Terveys-Hymystä lausuman, jonka mukaan toimituksellinen ja kaupallinen aineisto sekoittuvat lehdessä.

Alibi-lehdelle neuvosto antoi langettavan päätöksen. Lehti oli julkaissut henkirikoksen uhrista kertovassa jutussa vanhan kuvan, jonka kuvateksti leimasi henkilön perusteettomasti jengitaustaiseksi. Alibi oli oikaissut asian mutta reagoi neuvoston mukaan virheeseen huomattavan myöhään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.