Kosketusnäyttöhanskoissa yllätys: Halvimmat toimivat parhaiten

<story-element type="paragraph"> Kosketusnäyttöhanskoissa hinta ei välttämättä ole toimivuuden ja laadun tae. Lähes 60 euron hintaiset lasketteluhanskat eivät saaneet eloa kännykän kosketusnäyttöön kun taas kolmen euron tarjoussormikkaat toimivat lähes moitteetta. Savon Sanomat kokeili kuutta erilaista kosketusnäyttöhanskaa.

 

<story-element type="paragraph"> 1Tönköt lasketteluhanskat

<story-element type="paragraph"> Jo puhelimen lukitusta on hankala saada auki: joko puhelin ei reagoinut mitenkään tai hanska osui jatkuvasti väärään painikkeeseen. Tämä johtui varmasti myös siitä, että hanskat ovat liian paksut pienen ruudun käyttämiseen. Esimerkiksi yhden valokuvan ottoon tarvittiin noin parikymmentä painallusta. Hermot ovat siis koetuksella.

<story-element type="paragraph"> Pitkään ulkoillessa hanskat eivät olleet edes kovin lämpimät. 20 asteen pakkasessa sormet alkoivat paleltua jo viiden minuutin jälkeen. Heijastimet ovat ainoa hyvä puoli.

<story-element type="paragraph"> Merkki: Craft, hinta: 59 euroa, ostopaikka: Intersport.

 

<story-element type="paragraph"> 2 Läppäkäsineet

<story-element type="paragraph"> Joustava materiaali oli mukava kädessä, eikä hanska puristanut. Hanskat ratkesivat saumoistaan lähes aina, kun niitä laittoi käteen. Iso heijastin on erinomainen. Ohut materiaali ei kuitenkaan sovi kovaan tuuleen tai yli viiden asteen pakkasille, jollei liikkuessa tule hiki.

<story-element type="paragraph"> Sormenpää toimi jopa whats­app-viestejä kirjoittaessa, vaikka hanskan kosketusnäyttösormenpää oli hieman vinossa kädessä. Todella hyvä tarttumapinta myös auton kosketusnäytöllä.

<story-element type="paragraph"> Seuraavalla käyttäjällä hanskat olivat jo revenneet ranteiden saumoista. Vaativat oikeanlaisen pyyhkäisytekniikan, jotta puhelimen käsittely pelittää.

<story-element type="paragraph"> Soc, 19,90 euroa, Stadium.

 

<story-element type="paragraph"> 3 Jättimäiset villasormikkaat

<story-element type="paragraph"> Normaalisti M-koon hanskoja käyttävälle liian iso M-koko. Sormenpään koskeutusnäyttökohta jäi aina lörpöttämään, eikä sitä saanut kunnolla käyttöön.

<story-element type="paragraph"> Lämpimämmät kuin Glitterin ohuet hanskat. Käyttövarmuus kuitenkin heikko, sillä puhelimen näyttö ei reagoinut, vaikka sormenpää olikin kohdallaan. Plussaa kauniista kirjailusta.

<story-element type="paragraph"> Hanskoja yritettiin kutistaa pesemällä ne 60 asteessa. Eivät kuitenkaan kutistuneet, eli kannattaa ostaa kerralla oikea koko.

<story-element type="paragraph"> 9,99 euroa, Clas Ohlson.

 

<story-element type="paragraph"> 4 Normisormikkaat

<story-element type="paragraph"> Nämä näyttävät ihan tavallisilta hanskoilta, mikä saa epäilemään, onko niissä edes mitään poikkeavaa. Toimivat ihan hyvin älypuhelimen kanssa, mutta jos käsinekäyttö-asetus (Honor 7:ssa) on päällä, normaalit hanskat ajavat saman asian.

<story-element type="paragraph"> Joukon toimivimmat ja näppärimmät: kosketusnäytön käyttöön tarkoitettu erityisalue kattoi koko sormenpään, jolloin ei haitannut, vaikka sormikas olisi vähän pyörähtänyt sormissa. Suhteellisen lämpimät ihan pikkupakkasella. Ohuuden takia paras vaihtoehto viestien kirjoittamiseen.

<story-element type="paragraph"> Viimeisenä hanskoja testanneella puhelin reagoi sormikkaisiin jo hitaammin: hyytyvätkö nämä siis pidemmän päälle? Siltikin paras hinta-laatusuhde.

<story-element type="paragraph"> 3 euroa, Glitter (tarjoushinta, ovh 5,90 euroa).

<story-element type="paragraph">  

<story-element type="paragraph"> 5 Napakat pyöräilyhanskat

<story-element type="paragraph"> Nämä jakoivat voimakkaimmin mielipiteitä. Yhdelle ehdottomasti parhaimmat, toiselle melko hyödyttömät.

<story-element type="paragraph"> Kun yhden puhelin reagoi hanskoihin herkästi, toinen joutui kääntelemään hansikkaan sormenpäätä paikoilleen. Kosketuskohta kääntyi nimittäin usein kynnen puolelle, eli hanska piti asetella hyvin käteen, jotta sormenpää osui näyttöön oikein.

<story-element type="paragraph"> Toimivat siis suhteellisen hyvin, kunhan kosketusnäyttösormenpään sai vain osumaan oikeaan kohtaan! Sopivat myös koirien ulkoiluttamiseen, sillä ”kumimainen” sisäpinta piti talutushihnasta hyvin kiinni.

<story-element type="paragraph"> McKinley, 19,90 euroa, Intersport.

<story-element type="paragraph">  

<story-element type="paragraph"> 6 Jäätävät juoksuhanskat

<story-element type="paragraph"> Näitä ei todellakaan ole tarkoitettu talvisäille. Jäätävät, jos tuulee tai jos liikkuu ulkona niin, ettei tule kova hiki. Kämmenselän heijastin plussaa. Sormenpää osuu hyvin kohdalleen ja hanskoilla sai kirjoitettua viestejäkin – jos siis sormet eivät olleet vielä liian jäässä. Vasta, kun kroppa on lämmennyt hikeen asti, hanskatkin lämmittävät hieman.

<story-element type="paragraph"> Nike, 19,90 euroa, Stadium.

<story-element type="paragraph"> Hanskoja vertailtiin Samsungin Galaxy A3 sekä Honor 7 -puhelimia käytettäessä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut