VR: Koko junaliikenne uhkaa halvaantua

STT

Laaja tietotekniikkavika Liikenneviraston järjestelmässä viivästyttää junaliikennettä koko maassa. Vika viivästyttää sekä lähi- että kaukoliikenteen junia. VR pyytää matkustajia varautumaan muutoksiin junaliikenteessä.

Liikenneviraston tietojärjestelmän vika voi halvaannuttaa koko junaliikenteen hyvin nopeasti, kertoo viestintäasiantuntija Sanna Keränen VR:stä. Hänen mukaansa junaliikenne uhkaa pysähtyä kokonaan, jos ongelma jatkuu.

Liikenteenohjauksesta huolehtiva Finrail ja VR:n veturinkuljettajat eivät tällä hetkellä saa tietoa muun muassa junien aikatauluista, joten junia ei voida ajaa. Keräsen mukaan myös osa jo liikkeelle lähteneistä junista on kadottanut aikataulutiedot, jolloin ne joutuvat pysähtymään.

Keräsen mukaan tilanne on vakava, eikä VR:llä ole mahdollisuutta korvata kaikkia junavuoroja busseilla.

VR:n mukaan Liikennevirasto ei ole antanut arviota siitä, kuinka kauan vika kestää.

Liikennevirastosta kerrotaan, että tietojärjestelmävika estää junaliikenteen käytännössä koko rataverkolla.

Vian takia esimerkiksi aikataulutietoja ei saada toimitettua kuljettajille, joten turvallisuussyistä junia ei ajeta. Ne junat, joilla tarvittavat tiedot jo ovat, kulkevat perille määräasemille.

Myös pääkaupunkiseudun lähiliikenne seisoo muutamaa junaa lukuun ottamatta. Liikenneviraston mukaan linja-autoliikennettä lisätään Helsingin seudun liikenteen alueella.

Tilanteen kehittymistä voit seurata VR:n nettisivuilta.

 

Uutista täydennetty ja otsikkoa muutettu kello 22.1. 11.10

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.