6 000 suomalaista saa kyselyn Tilastokeskukselta

Nyt tutkitaan aikuisten opiskelua.

Timo Riistaniemi

Tilastokeskus tutkii aikuisten opiskelua.

– Kyselytutkimus toteutetaan tammi-kesäkuun 2017 aikana, ja siihen on poimittu runsaat 6 000 iältään 18–69-vuotiasta suomalaista. Jokainen otokseen valittu edustaa tutkimuksessa noin 500 suomalaista eikä häntä voi korvata toisella henkilöllä.

Tutkimuksessa selvitetään muun muassa koulutuksen laajuutta, koulutustarpeita sekä mielipiteitä koulutuksesta yleensä.

– Olemme kiinnostuneita kaikesta ammatillisesta tai vapaa-aikaan ja harrastuksiin liittyvästä opiskelusta. Aina ei ole mahdollista opiskella tai opiskelu ei ole ajankohtaista juuri nyt. Myös tämä tieto on yhtä tärkeää saada mukaan tuloksiin, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Helena Niemi.

Kyselyyn voi vastata verkossa tai, mikäli verkossa vastaaminen ei ole mahdollista, Tilastokeskuksen haastattelijan tekemässä haastattelussa. Kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti eikä yksittäisen vastaajan tietoja voi erottaa tilastoina julkaistuista tuloksista.

Koulutus on Suomen keskeinen kilpailuvaltti. Siksi on tärkeää, että tieto suomalaisten saamasta aikuiskoulutuksesta ja koulutuskokemuksista perustuu tutkimustuloksiin. Tietoa tarvitaan esimerkiksi koulutuspolitiikan suunnittelun ja päätöksenteon pohjaksi.

– Aikuiskoulutustutkimus tehdään noin 30 Euroopan maassa, jolloin aiheesta saadaan myös kansainvälisesti vertailukelpoista tietoa, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Timo Ruuskanen.

Ensimmäiset tutkimustulokset julkaistaan Tilastokeskuksen verkkosivuilla vuonna 2018.

Lähde: Tilastokeskus

 

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut