Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Ministeriön mielestä Puijon tornin maisema ei ehkä olekaan maailmanperintöainesta

Ympäristöministeriössä ei innostuta ajatuksesta saada Kuopion järvimaisema maailmanperintökohteeksi. Asiasta kertoo Yle.

Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander kommentoi Ylelle, että pelkkä maiseman kauneus ei vielä riitä Unescon maailmanperintökohteiden listalle pääsyyn.

- Kysymys ei ole niinkään siitä, onko jokin alue arvokas, vaan vaatimuksena on, että se olisi maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen. Sen osoittaminen Kallaveden osalta olisi todella vaikeaa, Flander perustelee.

Tukholmalainen Jan Ridemalm on jättänyt aloitteen, jonka mukaan Kuopion järvimaisemaa pitäisi hakea Unescon maailmanperintökohteeksi.

Suomen saaristoisten järvimaiseminen joukosta Flander itse hakisi kohdetta Etelä-Savon puolelta. Olavinlinnasta pohjoiseen, osittain Rantasalmen kunnan alueella sijaitsee Linnansaaren kansallispuisto, jonka eteläpuolella on Natura-alueita. Olavinlinnan eteläpuolelta taas löytyy 4000 hehtaarin suuruinen Pihjajaveden saaristoalue. Saimaan alueita on kuitenkin jo aiemmin ehdotettu maailmanperintökohteiden listalle.

- Vein kansainvälisen asiantuntijan Olavinlinnaan ja näytin hänelle sieltä avautuvaa maisemaa, mutta hän ei ymmärtänyt sen kulttuurista arvoa, kertoo Flander Ylelle.