Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Kuopio halutaan maailmanperintökohteeksi - "Maanpäällinen paratiisi"

Tukholmalainen Jan Ridemalm on jättänyt aloitteen, jonka mukaan Kuopion järvimaisemaa pitäisi hakea Unescon maailmanperintökohteeksi, kertoo Yle Kuopio.

Ridemalmin mukaan kaikkein kauneimmat ja tunnetuimmat järvimaisemat sijaitsevat Kuopiossa. Hänen mielestään maailmanperintöluetteloon pitäisi saada Puijon tornista avautuva maisema.

- Kauniita maisemia on muuallakin Suomessa. Luulen, että Puijon torni toimisi hyvänä, kiinteänä alustana, mistä maisemaa voi katsella. Näsinneula Tampereella voisi olla toinen katselupaikka, mutta Puijon tornista avautuva maisema voittaa hevosen mitalla muut vastaavat maisemat.

Rautalammilla syntynyt Ridemalm kuvailee Ylen nettisivuilla Kuopion järvimaisemia "maanpäälliseksi paratiisiksi".

- Mukanani olleita vieraita ei saa pois Puijon tornista, kun joskus olemme sinne menneet. Se maisema on jotakin korvaamatonta, luontoilmiö, jota ei juuri muualta voi kokea kuin Puijon tornista.

Ylen mukaan Kuopiossa aloitetta on käsitelty kaupunginjohtajan päätöskokouksessa. Kaupunki aikoo tehdä asiasta selvityksen, johon palataan syksyllä.

Unescon maailmanperintöluettelossa on entuudestaan seitsemän kohdetta Suomesta.