Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juankoskelaiset liitoksesta: "Perähikiässä pitää pollarin edelleen pyöriä"

Juankoskelaisten mietteet kuntaliitoksesta olivat illan kuntaliitosjuhlassa kaksijakoiset. Suurin osa Savon Sanomien haastattelemista paikallisista piti liitosta välttämättömänä, mutta moni oli hieman huolissaan palvelujen säilymisestä ja siitä, miten yhteistyö Kuopion kanssa sujuu.

Juha Tuominen ja Juha Hartikainen suhtautuivat liitoksen positiivisin mielin.

- Päivystyksen ja poliisilaitoksen on edelleen jäätävä Juankoskelle. Perähikiässäkin pitää pollarin pyöriä, muuten menee meno aivan villiksi. Sillä, onko hallinto Kuopiossa vai Juankoskella, ei ole merkitystä, miehet summasivat.

Miesten mielestä myös uuden päiväkodin rakentantaminen on ehdottomasti hyvä asia. Heidän mielestään myöskään 9000 euron sijoittaminen Juankosken kuntaliitosjuhlan ilotulitukseen ei ollut rahanhaaskausta.

- Ilotulituksen järjestäjä on kuitenkin suomalainen yrittäjä, joten rahat jäävät Suomeen.

Näyttävä ilotulitus olikin selvästi monen paikallisen mieleen. Ilotulituksen aikana taustalla soivat muun muassa Maamme-laulu ja Finlandia-hymni, mikä myös toi tapahtumaan juhlan tuntua.