NME: George Michaelilla oli kolme valmista, julkaisematonta albumia?

Viimeisin kokopitkä levy, Patience, julkaistiin jo vuonna 2004.

George Michaelin kuolema oli etusivujen uutinen 27.12. Daniel Sorabji

Timo Riistaniemi

Joulun aikaan kuolleella laulajasuosikilla George Michaelilla on kolmen albumin verran valmista uutta ja ennen julkaisematonta musiikkia, väittää muun muassa musiikkilehti NME.

Laulajan tiedetään työstäneen Trojan Souls -nimistä kokoelmaa jo 1990-luvulla. Daily Mirrorin mukaan George Michael viimeisteli Extended Plaything -nimistä albumia, ja hän oli säveltänyt vuonna 2012 julkaistun White Light -singlen teemaan kokonaisen albumin verran uutta musiikkia.

Suhtautuminen ennen julkaisemattomaan tuotantoon on ollut kaksijakoinen. George Michaelin fanit haluaisivat kuulla laulajan julkaisemattomat äänitykset, mutta Wham!-yhtyeen toinen osapuoli, Andrew Ridgeley pitää levyjen julkaisua postuumisti sopimattomana.

– GM teki yksin päätökset tuotantonsa julkaisusta, eikä kenelläkään ole oikeutta ottaa sitä päätösvaltaa itselleen, Ridgeley twiittasi.

Yleisetsi tiedetään, että George Michael tapasi hioa omia sävellyksiään pitkään ennen kuin hän oli tyytyväinen lopputulokseen ja antoi sävellyksensä julkisuuteen.

George Michaelin viimeisin levy Patience julkaistiin maaliskuussa 2004. Patience nousi suoraan ykköseksi Britanniassa ja kakkoseksi Australiassa.

Sony-BMG julkaisi marraskuussa 2006 kahden CD:n "Greatest Hits" -albumin nimellä Twenty Five. Tupla-CD sisälsi 29 Michaelin kappaletta, aina Wham!-hiteistä alkaen. Kolme kokoelman kappaleista oli aiemmin julkaisemattomia. Twenty Five oli George Michaelin neljäs "Best Of" -julkaisu.

Spotifyssä George Michaelin kappaleiden kuuntelu nousi 3 000 prosentilla laulajatähden kuoleman jälkeisenä päivänä, ja osa George Michaelin lauluista on noussut taas suosituimpien listoille.

Lähde: NME

 

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut