Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistatko tämän suloisen karvapalleron? Löytänyt jo ensimmäiset huumeensa

Itä-Suomen poliisilla vietetään pian eläköitymisjuhlia ja sukupolvenvaihdoksen aikaa, kun poliisikoira Gunnar jää eläkkeelle kunnioitettavassa kymmenen ja puolen vuoden iässä.

Gunnarin tehtävät ottaa pari viikkoa sitten kaksi vuotta täyttänyt belgianpaimenkoira Malinois Valde, viralliselta nimeltään Suhteellisen Väijy, joka tuli tuhansille suomalaisille tutuksi alkutalvesta 2015 Facebookissa julkaistussa hurmaavassa kuvassa, jossa se poseeraa univormussaan noin kahdeksan viikon ikäisenä.

- Nuori urho Valde on kehittynyt nopeasti ottamaan vastuun poliisin partiokoiran vaativista tehtävistä. Valde täytti pari viikkoa sitten 2 vuotta ja se on suorittanut kaikkien partiokoiran lajien tasontarkastukset ja erikoisosa-alueensa huume-etsinnän tasot. Valde on myös osallistunut jo jonkin verran tehtäville. Onpa ensimmäinen huumelöytökin jo saatu, Itä-Suomen poliisi kertoo Facebook-sivullaan.

Tammikallion Gun eli tuttavallisemmin Gunnar jää eläkkeelle vuodenvaihteessa.

- Oloneuvoksen hommat hoituvat kotona kotitarhassa ja saman vanhan koira- ja ihmislauman kanssa kuin ennenkin, poliisi kertoo.