Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joronjäljen Auvo Puurtisen uusi hanke: Yritti ostaa entisen luontokeskuksen

Joroisissa sijaitsevan Hotelli Joronjäljen yrittäjä Auvo Puurtinen on yrittänyt kuluvan vuoden aikana ostaa Rantasalmella myynnissä olevan Luontokeskus Oskarin kiinteistön.

Puurtinen kertoo tarjonneensa kiinteistöstä noin 38 000 euroa. Hänen mukaansa kiinteistö oli myynnissä kahteenkin otteeseen, mutta kummallakaan kerralla Puurtisen tarjousta ei hyväksytty.

Puurtinen sanoo, että hän olisi hankkinut kiinteistön erilaisten tapahtumien, kuten konserttien järjestämistä varten. Lisäksi hän olisi vuokrannut kiinteistöä.

– Sitä olisivat voineet vuokrata kaikki kiinnostuneet. Olisihan se hieno rakennus, hän sanoo.

Puurtisen mukaan kiinteistö olisi vaatinut pientä maalausta, mutta ei mitään isompaa remonttia. Ylläpitokulut olisivat Puurtisen mukaan olleet alle 50 000 euroa vuodessa.

Puurtisen mukaan myös pari muuta henkilöä on tehnyt tarjouksen kiinteistöstä, mutta näitäkään tarjouksia ei ole hyväksytty.

 

Kiinteistöä myy Metsähallituksen Laatumaa. Laatumaan myyntineuvottelija, LKV Ismo Markkanen kertoo, että korkein kiinteistöstä jätetty tarjous oli 44 900 euroa. Hänen mukaansa tarjouksen olisi pitänyt olla "huomattavasti suurempi". Markkanen ei suostunut kuitenkaan kertomaan, miten paljon kiinteistöstä pitäisi tarjota, jotta se myytäisiin. Huutokauppa.comin sivuilla oleva myynti-ilmoitus ei ole tällä hetkellä aktiivinen.

– Pohjahintaa kiinteistöllä ei ole ollut. Laitamme kiinteistön taas tammikuussa uudelleen myyntiin samalla periaatteella, Markkanen kertoo.

Markkanen ei muistanut, kuinka monta ostotarjousta kiinteistöstä tehtiin.

Myös Rantasalmen kunnan hallintopäällikkö Harri Korhonen sanoo, että luontokeskusta ei ole vielä myyty, koska saadut tarjoukset ovat olleet liian alhaisia.

 

Luontokeskus Oskari avattiin yleisölle vuonna 1994 palvelemaan Linnansaaren kansallispuiston kävijöitä. Kiinteistön omistaa Kiinteistö Oy Järviluonnonkeskus, jonka omistus jakautuu Metsähallituksen ja Rantasalmen kunnan kesken.

Rakennuskiinteistön pinta-ala on noin 1 200 neliömetriä. Rakennus sisältää muun muassa auditorion, myynti- ja kahvilatilat sekä opetus- ja toimistotilat.

Luontokeskuksen toiminta loppui vuonna 2015, kun Metsähallitus päätti lakkauttaa sen vähäisen kävijämäärän ja päänäyttelyn vanhentumisen vuoksi. Kiinteistössä on sen jälkeen järjestetty muun muassa kansalaisopiston kursseja.