ESS: Kauppa ei aio myydä ilotulitteita - "Meiltä on kysytty, olemmekko kukkahattutätejä"

Orimattilassa sijaitseva Megamyynti Areena ei aio myydä minkäänlaisia ilotulitteita.

Kauppa julkaisi maanantaina Facebookissa päivityksen, jossa se perustelee asiaa muun muassa silmä- ja palovammoilla, roskilla ja jätteillä sekä lemmikkien ja luonnonvaraisten eläimien mahdollisista peloista ja ahdistuksesta.

- Markkinointiryhmässämme jokaisella on koiria. Puhuimme, että koiran onkiminen saunan lauteiden alta on aika tuskaista hommaa. Erikoisjärjestelyt, mitä lemmikkien pelko aiheuttaa, maksaa sekin, liikkeen toimitusjohtaja Jaakko Mattila kertoo asiasta uutiseoineen Etelä-Suomen Sanomien nettisivuilla.

Kauppa kertoo Facebookissa, että "Nautimme ammattimaisesti järjestettävistä ilotulitenäytöksistä ja kannatamme niitä emmekä millään muotoa väheksy niiden merkitystä."

Megamyynti Areena möi ilotulitteita edellisen kerran viisi vuotta sitten. Mattila kertoo, että linjaus on kerännyt kehuja, mutta myös kritiikkiä.

- On meiltä myös kysytty, että olemmeko me kukkahattutätejä. Ymmärrän hyvin, että ihmiset ovat tuollaisissa kielloissa puolesta ja vastaan.

Lisää aiheesta:

Etelä-Suomen Sanomat

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut