Susi tallentui videolle kaupan pihassa Kuopiossa - Tältä se näytti

Keijo Pitkänen oli tyttärensä Marjo Pitkäsen kanssa Kuopion Päivärannan Citymarketin pihalla jonottamassa autonpesuun, kun he näkivät suden jouluaattona aamupäivällä. Kello oli vajaa 11.

– Emme olleet koskaan missään nähneet vastaava. Susi kaupan pihassa, harvoin sellaista tapahtuu, jos koskaan, Keijo Pitkänen päivittelee.

– Se oli häkellyttävä kokemus. Siinä se meni suu auki ja kieli roikkuen.

Salamannopeasti Marjo Pitkänen alkoi kuvata kännykällään. Keijo Pitkänen kuvailee, että susi oli jollain tavalla ahdistuneen oloinen.

– Tilanne oli sille varmasti ahdistava, kun ihmisiä ja autoja oli paljon liikkeellä. Susi pyrki koko ajan Puijon suuntaan. Yritti yhden aidankin läpi, ja Puijolle päin se lopulta hävisi.

Keijo Pitkänen kertoo, että Citymarketin pihalla oli paljon ihmisiä, mutta moni ei sutta kuitenkaan ehtinyt nähdä. Joidenkin kanssa Pitkäset kuitenkin juttelivat tapahtuneen jälkeen ja jakoivat kokemuksia näkemästään.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin yhteensä kymmenkunta kertaa sudesta, joka seikkaili jouluaattona Päivärannassa ja Puijonlaaksossa.

Petoyhdyshenkilö Jari Heikkinen Kuopion riistainhoitoyhdistyksestä pitää erittäin harvinaisena, että susi tulee kaupunkialueelle oleskelemaan. Hän uskoo, että susi poistuu kaupungilta pian jos ei jo ole poistunut.

– Se on sudelle paniikkitilanne, kun tämä on huomannut olevansa liian lähellä ihmisiä. Nyt jäitä hattuun, eikä kenenkään tarvitse ottaa tästä mitään paniikkia. Susi häviää yhtä nopeasti kuin tulikin, Heikkinen rauhoittelee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut