Nuori päätti lahjoittaa vanhojentanssimekkonsa vähävaraiselle - sai kymmeniä yhteydenottoja

Sannika Lahti tanssi tällä puvulla vanjojen tansseissa pari vuotta sitten. Sami Lahti

Kia Kilpeläinen

Siilinjärveläinen Sannika Lahti päätti lahjoittaa oman vanhojentanssimekkonsa vähävaraiseen perheeseen. Hän julkaisi asiasta ilmoituksen Faceookissa Säännötön Kuopion nettikirppis -nimisessä ryhmässä. Yhteydenottoja tuli yhden päivän aikana kymmeniä.

- Hienoja tarinoita oli monella. Päätin antaa puvun eräälle tytölle, joka on kokenut elämässään todella kovia. Hänellä ei oliisi ollut varaa mekkoon, joten se meni kyllä oikeaan osoitteeseen.

Lahti sanoo ostaneensa puvun pari vuotta sitten uutena ja maksaneensa siitä tuolloin muutaman satasen. Hän sanoo yrittäneensä heti tanssien jälkeen myydä pukua, mutta silloin se ei mennyt kaupaksi, koska ei ollut sesonkiaika.

- Puku on ollut minulla kaapissa pitkään. Olen miettinyt, että mitähän sille tekisi. Vanhojentanssipäivä on monelle tärkeä, mutta kaikilla ei todellakaan ole varaa ostaa pukua. Mikä sen parempaa kuin antaa puku sellaiselle, joka sen tarvitsee, hän perustelee.

Lahti sanoo ymmärtävänsä ison panostamisen Vanhojen päivään, mutta hän ihmettelee, miksi pukuja ei kierrätetä enemmän. Hän sanoo havainneensa, että puvuista pyydetään jopa kirpputoreilla satoja euroja.

- Varmasti on paljon ihmisiä, joilla seisoo mekko kaapissa. Miksi sitä ei voi antaa eteenpäin, jos ei sillä itse tee mitään. Pukua voisi myös vuokrata. Toivon myös, että muutkin tajuaisivat, että puku ei ole mennyt miksikään, jos sillä on kerran tanssittu.

Lahti kertookin, että hänen Facebook-julkaisuunsa oli kommentoinut jo muitakin, jotka ilmoittivat haluavansa lahjoittaa oman pukunsa.

- Se yllätti, että muutkin ottivat mallia ja päättivät tehdä samalla tavalla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut