Alma Median kysely: Luottamus Ylen riippumattomuuteen laskussa

Kia Kilpeläinen

Luottamus Ylen uutistoiminnan riippumattomuuteen on laskussa. Etenkin perussuomalaiset ja keskustalaiset epäilevät riippumattomuutta, selviää Alma Median lehtien teettämästä mielipidetutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan perussuomalaisista 53 prosenttia ja keskustalaisista 36 prosenttia ei luota Yleisradion uutisten riippumattomuuteen.

Tutkimus toteutettiin siten, että tutkimusyhtiö Tietoykkönen kysyi Alman lehtien pyynnöstä 1 500 vastaajalta, ovatko he samaa mieltä vai eri mieltä väittämästä: Luotan siihen, että Ylen uutisointi on riippumatonta. Tutkimus tehtiin joulukuun toisella ja kolmannella viikolla.

Ylen syksyllä 2015 julkaiseman mielipidemittauksen mukaan 92 prosenttia vastaajista ilmoitti pitävänsä Yle uutisia luotettavana mediana. Alma Median tutkimuksessa Ylen uutisten riippumattomuuteen luotti täysin tai osittain 67 prosenttia vastaajista. Vaikka kahta tutkimusta ei voi täysin verrata toisiinsa, suunta on selvä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.