Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rekkaiskun tekijän etsintä jatkuu Saksassa

Saksassa poliisi jatkaa maanantai-iltaisen rekkaiskun tekijän tai tekijöiden etsimistä.

Berliinin poliisipäällikön Klaus Kandtin mukaan poliisi uskoo, että yksi tai useampi mahdollisesti aseistettu epäilty pakoilee poliisia. Berliinin poliisi on kehottanut ihmisiä valppauteen.

Saksan sisäministerin Thomas de Maizieren mukaan rekkaiskun tutkinnassa on parhaillaan useita linjoja. Hän vakuutti ARD-televisiokanavan haastattelussa, etteivät viranomaiset lepää, ennen kuin iskun takana olleet on saatu kiinni.

Berliinin poliisi on vapauttanut aiemmin pidättämänsä 23-vuotiaan turvapaikanhakijamiehen, jota epäiltiin osallisuudesta rekkaiskuun. Hänet vapautettiin todisteiden puutteen takia. Poliisin mukaan häntä ei enää epäillä teosta.

Äärijärjestö Isis väittää olevansa iskun takana. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet järjestön osuutta tekoon.

 

 

Väärän miehen pidättäminen epäiltynä rekkaiskusta saattoi johtua siitä, että epäiltyä heti iskun jälkeen seuraamaan lähtenyt silminnäkijä kadotti tämän hetkeksi näkyvistään. Asiasta kertoo sanomalehti Guardian.

Lehden mukaan silminnäkijä lähti seuraamaan miestä, jonka näki pakenevan iskussa käytetyn rekan ohjaamosta. Silminnäkijä kuitenkin kadotti pakenijan näkyvistään ja poliisi teki pidätyksen hetkiä myöhemmin silminnäkijän antaman kuvailun perusteella.

Aiemmin julkisuudessa liikkui tietoja, joiden mukaan poliisiin yhteydessä ollut silminnäkijä olisi seurannut epäiltyä pidätykseen asti.

 

 

Guardianin mukaan poliisi ei löytänyt viitteitä siitä, että aiemmin pidätettynä ollut 23-vuotias mies olisi ollut rekan ohjaamossa iskun aikaan. Hänen vaatteissaan ei ollut verta tai ruutijäämiä, eikä rekan ohjaamosta löydetty veri täsmännyt hänen veriryhmäänsä.

23-vuotias pakistanilainen turvapaikanhakija on Guardianin mukana kertonut olleensa joulutorilla, mutta paenneensa peloissaan iskun jälkeen. Hän pelkäsi Guardianin mukaan joutuvansa epäillyksi teosta.

Rekan matkustajan paikalta löytyi kuolleena puolalaismies, jota poliisin mukaan oli ilmeisesti ammuttu ja puukotettu. Mies ei poliisin mukaan osallistunut auton ajamiseen. Rekan puolalainen omistaja kertoi kuolleena löydetyn miehen olleen hänen työntekijänsä ja serkkunsa.

 

 

Rekkaisku joulutorille Berliinissä näkyy turvatoimien kiristymisenä joulutapahtumissa ympäri Saksaa, uutisoi Die Welt -lehti.

Joulutorien valvontaa tehostetaan ympäri Saksaa ja poliisien määrää niiden lähialueilla lisätään, sanoo Saksan osavaltioiden sisäministerien puheenjohtaja Klaus Bouillon. Hänen mukaansa tapahtumia turvaamaan lähetetään konepistoolein aseistettuja poliiseja.

Myös Saksan sisäministeri on sanonut, että loppuvuoden juhlien turvatoimia kiristetään.