Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Viljakainen: Jos Anne olisi nössykkä, en olisi lähettänyt kirjettä

En ole pyytänyt, että julkisesti julkaistaan kaikki kaapelit, torjuu liikemies Pekka Viljakainen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin vastineen valokaapeliasiassa.

– Ideani on, että edes operaattorien sisällä yksiköt tietäisivät, mitä niillä on. Jos joku yksikkö suunnittelee vaikka alueverkkoa Savossa, niin se tietäisi, mitä kenties on viime 30 vuoden aikana tehty, jotta ei tehtäisi uusia kaapeleita.

Viljakaisen avoin kirje valokaapeliyhteyksistä julkaistiin maanantaina Kauppalehdessä. Siinä hän patisteli liikenne- ja viestintäministeriä laittamaan asiat kuntoon, jotta maaseudun mullassa olevat kaapelit saadaan käyttöön.

– En arvostele Annea. Minähän tykkään hänestä, koska hän on yrittänyt todella saada muutoksia aikaan.

– Jos Anne olisi nössykkä, en olisi lähettänyt mitään kirjettä.

Viljakainen oli yrittänyt saada operaattorilta valokaapeliyhteyttä maaseudun asunnolleen Joroisissa. Hänelle oli ensin kerrottu, että kaapeli maksaa pitkälti toistasataatuhatta euroa.

Viljakainen sai vihjeen, että valokaapelia kyllä löytyy mutta niitä ei käytetä. Operaattori vakuutti neljä kuukautta, että kaapelia ei ole. Lopulta kaapeleita löytyi kaksi tien poskesta Viljakaisen postilaatikon alta, kun liikemies hommasi kaivinkoneen paikalle.

Viljakainen epäili avoimessa kirjeessään, että operaattorit eivät edes tiedä kaapeleidensa sijaintia. Ministeri Bernerin lisäksi ICT-alan edunvalvoja ja yhteistyöjärjestö FiCom julkaisi maanantaina oman vastineensa. Siinä vakuutettiin, että operaattorit kyllä tietävät kaapelinsa, mutta niitä ei turvallisuussyistä julkisteta yleisesti.