Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärveläistaustainen Hanna Linnove Berliinissä: "Osasin odottaa, että tällaista voisi tapahtua"

Siilinjärveläistaustainen Hanna Linnove oli Berliinin rekkaiskun aikaan juuri bussissa matkalla Berliiniin, jossa hän tällä hetkellä asuu. Linnove sai tiedon tapahtumista suomalaisilta ystäviltään.

- Aloin saada viestejä, joissa minulta kyseltiin, onko kaikki kunnossa. Ihmettelin aluksi, että miksi sellaista kysellään, hän muistelee.

Linnove kertoo menneensä Berliinissä suoraan kotiinsa. Tapahtumapaikkaa hän ei nähnyt. Tapahtumapaikka sijiaitsee julkisilla kuljettuna noin puolentunnin matkan päässä hänen kotoaan.

Linnove kertoo, että hän osasi jollain lailla odottaa, että tällaista voisi tapahtua. Linnove kertoo seuranneensa tapahtumia lähinnä suomalaisen median kautta.

- Kun muutin Berliiniin, ajattelin, että joudunkohan joskus käyttämään Facebookin Turvassa-ilmoitusta, jolla voi ilmoittaa läheisilleen olevansa kunnossa.

Linnove kertoo, ettei tapahtuma kuitenkaan saanut häntä pelkäämään. Hän ei myöskään missään vaiheessa ehtinyt pelätä, että hänen läheisilleen olisi tapahtunut jotakin.

- En ole ainakaan kuullut, että kukaan tuttu olisi ollut paikalla. En usko, että tapahtumat vaikuttavat omaan elämääni. Isku tapahtui joulumarkkinoilla, jossa oli paljon ihmisiä. En itse yleensä viihdy muutenkaan paikoissa, jossa on niin paljon ihmisiä, hän kertoo.

Hanna Linnoven äiti on kotoisin Siilinjärveltä, ja myös hän itse on asunut muutaman vuoden Siilinjärvellä. Linnove muutti Saksaan vajaat pari vuotta sitten mentyään sinne opiskelemaan. Berliinissä hän on asunut vasta vähän aikaa. Linnove etsii tällä hetkellä työharjoittelupaikkaa valokuvaajana.

Hanna Linnove on työskennellyt myös Savon Sanomien kuva-avustajana muutama vuosi sitten.