Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipilä: Terrorismin vastaista yhteistyötä tiivistettävä

Terrorismin vastaista yhteistyötä Euroopassa pitää tiivistää edelleen, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Hänen mukaansa yhteistyötä voi parantaa esimerkiksi lisäämällä viranomaisten välistä tietojenvaihtoa.

Myös poliisin resursseja ja valmiutta voidaan parantaa. Näin on Sipilän mukaan Suomessa jo tehty Euroopan terrorihyökkäyksien vuoksi.

Sipilä sanoi eduskunnassa, että suomalaiset voivat edelleen kävellä kadulla rauhassa. Suomessa ei ole välitöntä terroriuhkaa.

Turkissa tapahtunutta Venäjän suurlähettilään ampumista Sipilä kommentoi niukemmin, koska yksityiskohtia on vielä avoinna. Hänen mukaansa on kuitenkin mahdollista, että ampuminen vaikeuttaa Syyrian tilannetta entisestään.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) sanoi, että Berliinin iskun kaltaisten iskujen estäminen on vaikeaa, jos kyseessä on yksittäinen hyökkääjä. Yleisötilaisuuksien turvatoimia pitää hänen mielestään puntaroida tapauskohtaisesti. Hän arvioisi uusiksi esimerkiksi autojen mahdollisuudet päästä tapahtuma-alueelle.