Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalainen yrittäjä Berliinissä: Poliisi tyhjensi joulutorit

Kaupankäynti keskeytyi äkisti myös muilla Berliinin joulutoreilla eilisen yliajon vuoksi. Suomalainen hunajayrittäjä Kari Vääräkangas oli myymässä hunajaa Berliinissä toisella joulutorilla noin kahdeksan kilometrin päässä Breitscheidplatzilta, kun yliajo tapahtui. Hän tajusi, että jotain on tapahtunut, kun poliisit saapuivat torille.

– 20 minuuttia ennen sulkemisaikaa poliisi tuli ja tyhjensi koko torin, asiakkaat ja kaikki. Ei mitään selityksiä – tuli vain määräys, että kopit kiinni ja kaikki pihalle, sekä myyjät että asiakkaat, Vääräkangas kertoo.

Poliisi määräsi ihmiset poistumaan yhtä reittiä torin nurkasta. Vääräkangas kysyi, voisiko hän mennä majapaikkaansa lyhyempää reittiä, mutta poliisi kielsi sen. Vääräkankaan mukaan kaikki poistuivat kuitenkin torilta rauhallisesti.

Vääräkankaan on tarkoitus olla myymässä hunajaa samalla torilla torstaihin asti. Kenellekään torin kauppiaista ei ole kuitenkaan kerrottu, aukeaako tori tänään tai tulevina päivinä.

– Kukaan ei ole ilmoittanut mitään. Meidän torin pitäisi alkaa kolmelta paikallista aikaa. Pitää nyt lähteä katsomaan, että aukaistaanko tänään ollenkaan vai mitä tehdään, Vääräkangas toteaa.