Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Berliinin yliajojen kuolonuhriluku nousi – 12 kuoli joulutorin yliajoissa

Berliinin yliajojen kuolonuhrien määrä on noussut 12:een, kertoo paikallispoliisi Twitterissä. Poliisin mukaan sairaalassa on 48 ihmistä, joista osa on loukkaantunut vakavasti.

Poliisi on aiemmin kertonut, että pelastustyöt yliajojen tapahtumapaikalla Breitscheidplatzilla ovat päättyneet.

Rekan kuljettaja ajoi ajoneuvonsa väkijoukkoon joulumarkkinoiden aikaan eilen illalla

Saksan sisäministerin Thomas de Maiziere sanoo, ettei halua vielä käyttää Berliinin tapahtumista sanaa isku, vaikka moni asia viittaakin siihen, että kyseessä olisi isku. Viranomaiset ovat aiemmin sanoneet, että vielä ei ole tietoa siitä, oliko kyseessä tahallinen teko.

Berliinin poliisi epäilee, että joulumarkkinoille ajanut rekka oli varastettu Puolassa.

Berliinin poliisi on ottanut kiinni yhden ihmisen, joka mahdollisesti saattaa olla rekan kuljettaja. Hänestä ei ole kerrottu tarkempia tietoja julkisuuteen. Rekan matkustaja kuoli tapahtumapaikalla.

 

Berliinissä väkijoukkoon ajanut rekka on poliisin mukaan rekisteröity Puolaan. Sanomalehti Guardianin tietojen mukaan rekka kuuluu puolalaisyritykselle ja sen rekisteröity kuljettaja on ajoneuvon omistavan puolalaisyrityksen johtajan serkku.

Rekkayrityksen johtaja Ariel Zurawski on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle, ettei rekan rekisteröityyn kuljettajaan ole saatu yhteyttä.