Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeri Berner vastasi nopeaa datayhteyttä kaivanneelle bisnesmiehelle

Liikemies Pekka Viljakainen kuvaili Kauppalehdessä taisteluaan saada nopea datayhteys Joroisissa olevaan kotiinsa. Hänen mielipidekirjoituksensa oli samalla avoin kirje liikenneministeri Anne Bernerille. Viljakainen halusi ministerin puuttuvan suomalaisten teleoperaattoreiden toimintaan, jotta maaseudulla käyttämättömänä olevat kaapelit saadaan käyttöön.

Berner vastasi Viljakaiselle tiedotteessa iltapäivällä.

Ministerin mukaan liikenne- ja viestintäministeriön tavoitteena on varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, edulliset ja nopeat tietoliikenneyhteydet. Toteutumista on edistetty muun muassa yhteisrakentamislailla ja laajakaistatukilailla.

Yhteisrakentamislakiin liittyy viestintävirastoon ensi vuoden alussa avattava verkkotietopiste, johon infran omistajien on määrä ilmoittaa olemassa ja suunnitteilla olevat infrastruktuurit. Tietoturvasyistä sijaintitietoja ei kuitenkaan julkaista sellaisinaan.

Laajakaistatukilaki on puolestaan tällä hetkellä lausunnoilla ja se on tarkoitus saada eduskunnan käsittelyyn alkuvuodesta 2017. Lain tarkoituksena on helpottaa tuettujen laajakaistahankkeiden rahoitusta ja mahdollistaa edullisemmat liityntämaksut.

Tiedotteessa ministeri toteaa, että valtion vaikutusmahdollisuudet markkinaehtoiseen toimintaan ovat kuitenkin rajalliset, koska EU:n ja kansalliset kilpailusäädökset estävät muilla kuin julkisesti tuetuilla alueilla erityisten velvoitteiden tai pakon asettamisen teleyrityksille liittymien tarjontaan.