Partakerho järjesti yksinäiselle lapselle synttärit - "Ei kutsuille kuitenkaan kukaan ilmesty"

Raskasta Joulua -kiertueella esiintynyt Marco Hietala lauloi yksinäiselle syntymäpäiväsankarille onnittelulaulun. Olli Herranen

Jerri Koskinen

Noin kymmenvuotias lapsi sanoi tänä vuonna ennen syntymäpäiväänsä vanhemmilleen, että hänelle ei kannata järjestää mitään juhlia, sillä kukaan ei kuitenkaan tule paikalle kutsuista huolimatta. Tämä yksinäinen Kuopion seudulla asuva lapsi oli saanut kokea tämän ikävän kohtalon aikaisemmin.

Parrakkaiden kerho, Veljeskunta Bearded Villains Finland, tarttui tähän yksinäisen lapsen tapaukseen ja päätti järjestää hänelle elämänsä yllätysjuhlat. Ne toteutettiin viime lauantaina.

– Lapsen aikaisemmat kokemukset syntymäpäiväjuhlista olivat olleet hyvinkin dramaattiset. Syntymäpäiville ei ollut ilmestynyt ketään. Lapsen tehtävä ei ole kantaa huolta omista syntymäpäivistään, kertoo idean puuhamies, MicuOhtonen, joka on Bearded Villains Finlandin jäsen.

Ja ikimuistoinen syntymäpäivä siitä tulikin. Juhlaseremoniat käynnistyivät kolmen tunnin laserpelisessiolla. Ja nyt olivat kutsutut viitisen kaveriakin tulleet paikalle.

Pelit keskeytyivät hetkeksi, kun Raskasta Joulua -kiertueella olevat Marco Hietala, FloorJansen, Tommi Salmela ja JPLeppäluoto kävivät tervehtimässä synttärisankaria ja lauloivat myös onnittelulaulun.

Juhlasankarille tehtiin seuraavaksi juhlava kampaus, minkä jälkeen seurue siirtyi päivälliselle, jonka yhteydessä selvästi iloinen poika sai availla lahjapaketteja. Niitä antoivat useat eri lahjoittajat.

Viimeisenä yllätyksenä synttärisankari kuljetettiin äitinsä kanssa Raskasta Joulua -konserttiin backstage-passien kanssa. Konsertin jälkeen väsynyt mutta iloinen sankari kuljetettiin perheineen kotiin.

Micu Ohtonen pitää tärkeänä, että epävarman oloinen poika sai nyt käännettyä aikaisemmat kokemukset myönteisiksi ilonhetkiksi.

– Päivällä oli varmasti pitkälle kantava myönteinen vaikutus. Jos lapsi on menettänyt uskonsa hyvään ja epävarmuus valtaa mielen, niin yhdelläkin hienolla päivällä voi olla aivan käänteentekevä vaikutus. Toivotaan ainakin näin, Ohtonen summaa.

 

Millaisia kokemuksia sinulla on lasten synttärikutsuilta? Kerro meille. Yhteydenotot: teemat@savonsanomat.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut