Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Janne Kataja ehdotti Guggenheimia savolaiskuntaan: "Samanlainen valkea, pyöreä rakennus"

Viihde-esiintyjä Janne Kataja keksi viime viikolla Ylen Uutisvuoto-ohjelmassa uuden sijoituspaikan kiistellylle Guggenheim-museolle.

Viime viikon lauantaina esitetyssä jaksossa ohjelman juontaja Baba Lybeck kysyi Katajalta, mitä Kataja antaisi joululahjaksi Guggenheim-säätiön johtokunnalle.

- No tuolla Rantasalmella on lakkautettu Luontokeskus Oskari, joka on ihan samannäköinen kuin New Yorkin Guggenheim, sellainen valkea, pyöreä rakennus. Katsoin huuhtokauppa.comista, että rakennuksen saa 20 000:lla. Siihen riittäisivät säätiön omat rahat, Kataja innostui.

- Rantasalmella on ollut ongelma, kun ne eivät ole saaneet sinne luontokeskukseen kävijöitä, niin tulisi samantien 500 000 kävijää, Kataja jatkoi.

Baba Lybeck kehui ideaa mahtavaksi.

- Kannatetaan, hän sanoi.

Rantasalmella sijaitsevan, Luontokeskus Oskarin kiinteistön omistavat Metsähallitus ja Rantasalmen kunta. Luontokeskuksen toiminta loppui vuonna 2015, kun Metsähallitus päätti lakkauttaa sen vähäisen kävijämäärän ja päänäyttelyn vanhentumisen vuoksi. Kiinteistö on nyt myynnissä.

 

Katso Uutisvuodon jakso tästä. Guggenheimin sijoittamista Rantasalmelle käsittelevä osio alkaa kohdasta 24:38.