Indonesian maanjäristyksen jäljiltä kymmeniätuhansia kodittomia

Armeija on perustanut kenttäkeittiöitä- ja sairaaloita sekä tilapäissuojia maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Chaideer Mahyuddin

STT

Indonesiassa kymmenettuhannet ihmiset ovat jääneet kodittomiksi keskiviikon maanjäristyksen jäljiltä, kertoivat viranomaiset lauantaina. Virallisen arvion mukaan kodittomia on yli 45 000.

Lähellä maanpintaa tapahtuneen järistyksen voimakkuus oli 6,5. Se tuhosi sadoittain koteja, moskeijoita ja julkisia rakennuksia Acehin maakunnassa Sumatran pohjoiskärjessä. Järistys tappoi sata ihmistä. Loukkaantuneita on noin 700, ja heistä monilla on vakavia vammoja.

Armeija on perustanut kenttäkeittiöitä ja -sairaaloita sekä tilapäissuojia pahasti tuhoutuneeseen Meureudun kaupunkiin auttaakseen paikallisviranomaisia.

Vuonna 2004 voimakas merenpohjassa tapahtunut järistys sai aikaan tsunamin, joka tappoi pelkästään Indonesiassa 170 000 ihmistä. Aceh kuului maan pahiten kärsineisiin seutuihin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut