Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti Heikkinen jättäytyi vapaaksi taiteilijaksi

Kirjailija ja näyttelijä Antti Heikkinen (s. 1985) on jättäytynyt vapaaksi taiteilijaksi. Muun muassa kaksi romaania sekä Juice Leskisen ja Jaakko Tepon elämäkerrat kirjoittanut Heikkinen työskenteli toimittajana Nilsiän paikallislehti Pitäjäläisessä, mutta irtisanoutui työstään keskiviikkona. Työsuhde päättyy vuoden 2017 alussa.

Heikkinen on ollut toimittajan työstään palkattomalla vapaalla maaliskuusta 2015 lähtien.

– Paperin allekirjoittamiseen vaikuttivat monet asiat, etunenässä luotto siihen, jotta Luoja pitää omistaan huolen ja töitä riittää muutenkin, Heikkinen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

– Toisena painavana syynä oli se, että jollekin muulle laaditaan tässä pätkätöiden luvatussa maassa pysyväisempi työsoppari nyt.

Heikkinen kertoo päivityksessä olleensa 17-vuotias mennessään ensimmäisen kerran Pitäjäläiseen töihin.

– Tein ekat juttukeikat mopolla ja ensimmäinen lehtijuttuni kantoi dramaattista otsikkoa "Sinilevä saapui Syvärille", Heikkinen kirjoittaa.

Toinen juttu kertoi peikonlehdestä. Se oli Heikkiselle tärkeä juttu, koska hän ymmärsi tekstiä kirjoittaessaan tyylin tärkeyden.

– Ylipäätään tämä toistakymmentä vuotta kestänyt työrupeama oli opettavainen ja antoisa monessakin mielessä, Heikkinen kirjoittaa.

– Jokaisessa ihmisessä on ainekset yhteen lehtijuttuun ja jopa romaaniin, jos niikseen tulee. Olen jonkin verran käyttänyt muissa teksteissä hyväkseni lehtiaikana kuulemiani tarinoita ja mene tiedä myös tapaamiani ihmisiä. Tulen käyttämään jatkossakin. Siitä olen kuitenkin saletti, että jos pitkän uran tehnyt paikallislehti-ihminen väsäisi muistelmat vaikkapa kolmenkymmenen vuoden ajalta ja kertoisi kaikki eteensä tulleet kommervenkit, niin ei niitä kukaan lukija uskoisi.

Pitäjäläinen ja Savon Sanomat ovat Savon Media Oy:n kustantamia lehtiä.