Milloin vaihdoit paristot viimeksi? Tänään vietetään palovaroitinpäivää

Palovaroittimet kannattaa tarkistaa joka kuukausi ja niiden paristot vaihtaa vuosittain.

Palovaroittimia tarvitaan yksi jokaisen kerroksen jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden. Marjanen Hanna

Outi Laatikainen

Torstaina 1. joulukuuta vietetään jälleen palovaroitinpäivää niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa. Päivän teemana on palovaroittimien toimintakunnon varmistaminen vaihtamalla niihin uudet paristot.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö neuvoo ottamaan tavaksi tarkistaa palovaroittimet joka kuukausi ja vaihtamaan paristot vuosittain. Toimintakunto kokeillaan painamalla laitteessa olevaa testinappia. Kun nappia painetaan, toimivasta palovaroittimesta kuuluu kova ääni. Testausta pidetään tarpeellisena, vaikka paristo olisi tuore, sillä palovaroittimeen voi tulla vika. Paristokäyttöisten palovaroittimien toimintakunnosta vastaa asukas. Sähköverkkoon kytketyistä varoittimista vastaa kiinteistön omistaja.

Keskusjärjestö muistuttaa, että palovaroittimia tarvitaan yksi jokaisen kerroksen jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohden. Suositus on, että palovaroitin sijoitetaan jokaiseen kerrokseen, jokaiseen makuuhuoneeseen ja poistumisreitin varrelle. Paras paikka varoittimelle on katto, vähintään puolen metrin päässä nurkista. Näin savu tavoittaa varoittimen esteettä.

Palovaroitinpäivä päättää meneillään olevan Paloturvallisuusviikon. Vuotuisen teemaviikon tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja herättämällä yhteiskunnallista keskustelua paloturvallisuudesta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut