Järjestö: Perheet köyhtyneet ja lapset syrjäytyneet - puolet jäi ilman apua

Pelastakaa Lapset ry:n mukaan lapsiperheillä yhä useammalla lapsiperheellä on taloudellisia vaikeuksia. Päivi Tuovinen

Janne Niiranen

Kuopiolaiset lapsiperheet ovat köyhtyneet ja lasten syrjäytyminen lisääntynyt erityisesti kahden viime vuoden aikana, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n Kuopion paikallisyhdistys.

- Hakemukset yhdistyksellemme ovat lisääntyneet kolminkertaisesti. Samoin avustuksia on jaettu vuonna 2016 kolme kertaa enemmän kuin aiempina vuosina, kertoo varapuheenjohtaja Eeva Heinonen yhdistyksen tiedotteessa.

- Vuosi 2016 oli Kuopiossa ensimmäinen, jolloin jouduttiin tekemään karsintaa avustusten myöntämisessä. Kykenimme avustamaan vain 50 prosenttia niistä lapsista, jotka olivat tehneet avustushakemukset.

Järjestössä ollaan myös huolissaan siitä, että vähävaraisten ja köyhien perheiden lasten mahdollisuudet lukioon ja ammatillisiin opintoihin voivat pysähtyä, jos perheillä ole varaa pakollisiin oppikirjoihin ja -materiaaleihin. Lukion opinnot maksavat järjestön mukaan jopa 2600 euroa.

- Perheiden riittävän toimeentulon edellytykset on varmistettava, samoin kuntien ja valtion on taattava yhdenvertaiset palvelut ja kohtuuhintaiset harrastusmahdollisuudet sekä aidosti maksuton toisen asteen koulutus jokaiselle. Lukion ja ammatillisen koulutuksen oppimateriaalit ovat nyt kohtuuttoman kalliit ja niistä tulisi tehdä maksuttomat, vaatii Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta. 

 

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut