Nyt on hinta kohdillaan - kotimaisen uuden perunan kilohinta 12,95

Uusia perunoita myytiin torilla 2015. Tuire Punkki

Kati Oksman

Uutta perunaa on myynnissä jo joissakin Kuopion kaupoissa kotimaisena ja ruotsalaisena. Päivärannan K-Citymarketissa suomalaisen uuden potun hinta oli maanantaina yli kymmenen euroa kilo: tarkalleen 12,95. Ruotsalaista uutta perunaa sai kilohinnalla 3,99.

– Kesä on myöhässä, joten kotimainen peruna kypsyy vielä toistaiseksi lämmitetyissä kasvihuoneissa, mikä tietenkin näkyy hinnassa, kauppias Pasi Toppari selvittää.

Topparin myymälään kotimainen peruna tulee Kallanti-nimiseltä toimittajalta. Ruotsalainen pottu kypsyy eteläisemmän sijaintinsa takia jo pelloilla.

Topparin mukaan molemmille on kuitenkin kysyntää.

– Kyllä ne kesän ensimmäiset uudet perunat ovat sellaisia, että niissä on se oma hohtonsa. Toki hinnallakin on merkitystä, mutta ensi peruna on aika ensi peruna.

Kuopion Prismaan kotimaista tai ruotsalaista uutta perunaa ei ole vielä saatu.

– Meillä toimitusmäärät on niin suuria, ettei niitä olla siksi vielä ole saatu. Espanjalaista uutta perunaa löytyy toistaiseksi, päällikkö Jouni Ruotsalainen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut