Hovioikeus hylkäsi lapsia hyväksi käyttäneen miehen pyynnön päästä vapaaksi

Hovioikeus hylkäsi vankeuteen tuomitun miehen vapaaksilaskemispyynnön. Alex Malmberg

Asta Tenhunen

Vastaanottokeskuksessa lapsia seksuaalisesti hyväksikäyttänyt mies on valittanut vankeusrangaistuksestaan hovioikeuteen.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi Ali Al-Moftin, 46, kolmeksi vuodeksi vankeuteen viime maaliskuussa. Al-Mofti tuomittiin yhdestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Hän oli viime toukokuun ja syyskuun välillä käyttänyt hyväkseen turvapaikanhakijoina olleita lapsia Siilinjärven vastaanottokeskuksessa, jossa hän myös itse oli turvapaikanhakijana.

Al-Mofti oli yhden pojan kanssa sukupuoliyhteydessä. Toisen lapsen hän pakotti tyydyttämään häntä metallisella välineellä. Kolmannen pojan hän pakotti katsomaan ja kuvaamaan teon.

Miehen uhrit olivat 13–14-poikia. Oikeuden mukaan teot olivat erityisen nöyryyttäviä, sillä mies tallensi ne videoimalla tai valokuvaamalla älypuhelimellaan.

Ali Mukhlus Jawdat Al-Mofti valitti tuomiostaan ja halusi päästä heti vapaaksi vankilasta. Itä-Suomen hovioikeus käsitteli jo vapaaksilaskemispyynnön ja totesi, että miehen vangittuna pitämiselle on edellytykset.

Hovioikeus ei ole vielä käsitellyt valituksen pääasiaa eikä pysty arvioimaan käräjäoikeuden ratkaisua vielä muuten.

Al-Mofti on määrätty pidettäväksi Kuopion vankilassa. Hovioikeus käsittelee ja ratkaisee valituksen pääasian myöhemmin tänä vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut