Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapinlahtelaiset tuohtuivat Postin hitauteen

Postin myöhäinen saapuminen on närkästyttänyt lapinlahtelaisia. Kirjeposti on saattanut päästä viime päivinä perille vasta illansuussa, mikä on haitannut jopa yritysten päivittäistä työtä. Postinjakelun esityö siirtyi Lapinlahdelta Iisalmen jakelukeskukseen 16. toukokuuta. Muutoksen myötä Postin reitit muuttuivat Lapinlahden ja Varpaisjärven alueella.

Postin tuotantoesimies Kari Pirhonen kertoo, että lapinlahtelaiset ovat lähestyneet palautteella Postia.

– Ainahan sitä jonkinlaista palautetta tulee. Harmillisesti meille sattui juuri tähän muutosvaiheeseen paljon sairaslomia, jotka nekin ovat vaikuttaneet tämän viikon aikatauluongelmiin. Kesälomatuuraajat tulevat poikkeuksellisesti jo ensi viikolla, ja se varmasti auttaa jonkin verran.

Pirhosen mukaan muutos ottaa oman aikansa ja hän myöntää, että torstaina yhdeltä jakajalta oli jäänyt kokonaan yksi laatikollinen jakamatta.

– Selvittelemme, mitä siinä on oikein tapahtunut. Tämä on vielä jonkin aikaa tällaista etsimistä ja totuttelemista ennen kuin rutiini löytyy.

– Katsotaan, kuinka tämä asettuu ja analysoidaan muutokset vasta sitten tarkemmin.

SavonSanomien varhaisjakeluun Postin uusi järjestely ei ole vaikuttanut. Lehteä jakavan Savon Jakelu Oy:n kuljetuspäällikkö Juha-Matti Aho muistuttaa, että nähdyt ongelmat koskettavat vain arkipäivinä tapahtuvaa Postin päiväjakelua.

– Kaikki meidän hoitamamme jakelu jatkuu aivan ennallaan. Emme ole tällä tietoa muuttamassa mitään reittejämme, Aho sanoo.

Savon Jakelun jakelutoiminta kattaa arkisin koko Lapinlahden keskustaajaman ja Alapitkällä heittolaatikot. Viikonloppuisin yhtiö jakaa lisäksi kunnan haja-asutusalueilla sanomalehdet heittolaatikoihin.

Paikallislehti Matin ja Liisan päätoimittaja Tero Joutselainen kertoo, että muutokset ovat vaikuttaneet jakeluaikatauluihin siten, että posti tulee nykyisin lähes kaikille entistäkin myöhäisempään aikaan, osalle täysin iltapostina.

Matti ja Liisa kyseli kuntalaisilta mielipiteitä muutoksista omilla Facebook-sivuillaan ja sai pitkän liudan vastauksia.

Joutselaisen mukaan osa kuntalaisista on alkanut kokonaan epäillä, jaetaanko postia edes viitenä päivänä viikossa.

– Täällä on ollut pitkiä postilaatikkorivejä, joihin ei ole tullut postia lainkaan joinakin viikon päivinä. Kyllä se vähän kummalliselta minustakin tuntuu.

Joutselainen sanoo kuntalaisten yleisen toiveen olevan, että tällä hetkellä kyseessä ovat vain Postin siirtymäkauden ongelmat.

– Jakelu tuskin koskaan enää palaa siihen, mitä se on joskus aikoinaan ollut, mutta toivottavasti sitä nyt saataisiin ajan kanssa korjattua edes vähän paremmaksi.

Matti ja Liisa, Savon Sanomat ja Savon Jakelu kuuluvat Keskisuomalainen-konserniin.