Radio- ja televisiotoimittajien liitto: Sipilä-gaten aiheuttama kriisi on saatava vakautettua

STT

On tärkeää taata, etteivät vallankäyttäjät pääse vaikuttamaan Ylen ohjelmasisältöihin, vaan päätökset tehdään toimitusten sisällä, linjaa Radio- ja televisiotoimittajien liitto RTTL.

RTTL pitää hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpään raporttia hyvin kattavana ja perusteellisena selvityksenä. Liiton mukaan Mäenpään ehdottama riippumattomuuskirjaus on hyvä saada lakiin.

– RTTL tukee ja tekee aktiivisesti yhteistyötä Ylen ohjelmatyöntekijöiden kanssa siinä, että raportissa ehdotettuja toimenpiteitä laitetaan käytäntöön, eikä raportti jää vain yksittäiseksi selvitystyöksi, liitto kirjoittaa.

– Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa Sipilä-gaten aiheuttama kriisi on saatava vakautettua ja ihmisten työhyvinvointia on tuettava.

RTTL pitää erittäin tärkeänä sitä, että toimituksissa taataan työrauha ja journalistien mahdollisuus toteuttaa riippumatonta ja rohkeaa toimituksellista työtä varmistetaan.

– Yleisradion toiminnan on oltava kokonaisuudessaan riippumatonta ja journalistien vapautta ja vastuuta vaalivaa. Yleisradion on oltava niin sanotusti kansan palveluksessa, ja tarvittaessa myös vaikeista asioista on kerrottava ennen muuta journalistisin perustein.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.