Kauneimmat joululaulut kajahtavat jälleen - Mikä on oma suosikkisi?

Suomen Lähetysseura on painanut täksi jouluksi jälleen 800 000 lauluvihkosta.

Kauneimpia joululauluja aletaan laulaa kirkoissa ja muissa järjestäjien valitsemissa paikoissa jälleen ensimmäisestä adventista eli sunnuntaista 27. marraskuuta alkaen. Yhteislaulutilaisuuksia järjestävät seurakunnat ja Suomen Lähetysseura yhteistyössä.

Suomen Lähetysseura kertoo painaneensa täksi jouluksi jälleen 800 000 lauluvihkosta. Vihkosta löytyy paitsi perinteisiä joululauluja myös pari uudempaa laulua. Uudemmat laulut ovat tällä kertaa lasten laulujen joukossa: espoolaisen muskariopettajan Eeva-Maria NyyssösenKolme hienoa herraa ja ilmajokelaisen kanttorin Heini Kantola-KatajanTähtilaulu.

Kauneimpien joululaulujen verkkosivuilla voi äänestää omaa joululaulusuosikkiaan ja siten vaikuttaa seuraavan vuoden vihkon valikoimaan. Viime vuoden äänestyksessä voittivat tutut suosikit Sydämeeni joulun teen ja Varpunen jouluaamuna. Verkkosivuilta löytyy myös kartta, johon seurakunnat voivat merkitä omat tilaisuutensa ja josta lauluintoiset voivat etsiä itseään lähinnä olevan laulupaikan.

Tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran ulkomaiseen työhön. Tänä vuonna kampanjan teemana ovat lapset. Lähetysseura ohjaa keräystulot kehitysmaiden lasten koulutukseen, lasten ja äitien terveydenhuoltoon sekä perheiden toimeentulomahdollisuuksien parantamiseen.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuus kuuluu monen suomalaisen jouluperinteisiin. Lähetysseuran mukaan yhteislaulutilaisuuksista nauttii joka vuosi yli miljoona suomalaista. Kauneimmat joululaulut kajahtavat nyt 44. kerran.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Etusivulla nyt

Mainos: Savon Media

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut