SK: Kelan uusi pääjohtaja Elli Aaltonen lakkauttaisi vastikkeettoman sosiaaliturvan

Elli Aaltosen mielestä  nykyinen järjestelmä tukee yhteiskunnallista syrjäytymistä, maksaa paljon eikä tuota mitään. Olli Herranen

Kia Kilpeläinen

Kelan uusi pääjohtaja Elli Aaltonen lakkauttaisi vastikkeettoman sosiaaliturvan. Hänen mielestään Suomen nykyisessä järjestelmässä on liikaa etuuksia ja kannustin- ja tuloloukkuja. Aaltonen puhui asiasta Suomen Kuvalehdenhaastattelussa.

- 15 miljardia sosiaaliturvaan on liikaa. Nyt meillä on etuutta, etuutta, etuutta, etuutta, ja niiden välissä loukkuja, loukkuja, loukkuja, loukkuja. Miten saamme kannustinloukut pois? Ja miksi ylipäätään ylläpidämme järjestelmää, joka maksaa ihmiselle olemisesta? Voisiko vaihtoehto olla, että maksaisimmekin osallisuudesta?, Aaltonen sanoo haastattelussa.

Aaltosen mielestä  nykyinen järjestelmä tukee yhteiskunnallista syrjäytymistä, maksaa paljon eikä tuota mitään.

- Minua koukuttaa hirveästi ajatus, että tulisimme vähän ulos sosiaaliturvalokerosta ja hakisimme kumppaneita täältä työllisyydestä, sosiaali- ja terveyspalveluista ja koulutuksesta, hän sanoo.

Käytännössä tämä tarkoittaisi esimerkiksi sitä, että työttömän olisi tehtävä päivärahansa eteen jotakin.

Aaltonen haluaisi lisätä ihmisten osallisuutta esimerkiksi työpajojen tai oppisopimuksen kautta.

Elli Aaltonen aloittaa Kelan pääjohtajana 1.1. 2017. Aiemmin Aaltonen on toiminut Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut