Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Star Wars -näyttelijä: George Lucas on ujo ja herkkä

71-vuotias brittinäyttelijä JeremyBulloch voi lentää Suomeen ja myydä nimikirjoituksiaan 20 eurolla kahden päivän ajan.

Näin on, koska hän näytteli pienen roolin Imperiumin vastaiskussa ja Jedin paluussa 1970- ja 1980-luvuilla. Ja näin hän tänä viikonloppuna teki, vieraillen Helsingin Kulttuuriareena Gloriassa järjestetyn Hoth-Con-tapahtuman kunniavieraana.

Jeremy Bulloch oli Star Wars -elokuvissa Boba Fett, uhkaavasta asustaan ja neljästä tiukkasanaisesta repliikistään tunnettu avaruuden palkkionmetsästäjä.

– Boba Fettiä oli mukava näytellä. Hänessä on ihastuttavaa, ettei näyttelijän tarvitse tehdä mitään. Vain seisoa paikallaan, Bulloch sanoo Glorian lavalla järjestettävällä kyselytunnilla.

Bullochille Boba Fett oli aikanaan vain työ: jos hän ei olisi saanut tuottaja-velipuolensa kautta Boban roolia, hän olisi tehnyt samaan aikaan jotain teatterissa. Siksi häntä ei erityisesti haitannut, että joku muu pääsi lausumaan hänen kolme repliikkiäänkin lopullisen elokuvan ääniraidalle.

– Minä olin jo siirtynyt seuraavaan työhön. Nämä ovat yhteistyötä. Monet ovat kysyneet minulta, eikö minua harmita, etten tehnyt ääntä. Ei! Se oli minulle työ.

Työ on poikinut toisen uran. Erityisesti vuoden 1997 Star Wars Special Edition -julkaisujen jälkeen Bulloch on kiertänyt tiheään maailman scifi- ja elokuvatapahtumissa sekä muissa fanitapaamisissa.

Hän on haluttu vieras paitsi suositun hahmonsa vuoksi, myös siksi, että hän on synnynnäinen humoristi. Helsingissäkin yleisö saa nauraa.

– Seitsemän tunnin Hamlet-esitykseni alkaa aivan kohta, Bulloch lupaa kyselytunnin lopulla.

Mutta millainen oli Bullochin silmin Star Wars -elokuvien luoja George Lucas klassikkoelokuvien tekemisen aikaan?

– Hän oli varsin ujo. Herkkä. Hänellä oli niin paljon kaikkea meneillään täällä, Bulloch sanoo päätään osoittaen.