Lilja Lehdosta tuli näyttelijä 8-vuotiaana

Kengurun esittäminen Onnelin ja Annelin koekuvauksissa kannatti.

Lilja Lehto aloitti uransa elokuvanäyttelijänä poikkeuksellisen nuorena. Heli Sorjonen

Terhi Säynäjärvi

Lilja Lehto, 12, näyttelee Annelia Saara Cantellin ohjaamissa Onneli ja Anneli -elokuvissa. Yli 400 000 katsojaa keränneet elokuvat saavat jatkoa tammikuussa, kun ensi-iltaan tulee Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen.

Lehto aloitti näyttelemisen 8-vuotiaana.

– Menin koekuvauksiin, kun näyttelijöitä haettiin ensimmäiseen Onneli ja Anneli -elokuvaan. Kokeessa minun piti esittää monologi, jonka olin harjoitellut valmiiksi Onneli ja Anneli -kirjasta. Lisäksi piti esittää jotain eläintä. Olin ajatellut olla koira, mutta koska niin moni oli esittänyt koiraa, päätinkin olla kenguru. Olin tosi yllättynyt, että minut valittiin elokuvaan. En ollut koskaan aiemmin näytellyt missään.

Lehto pohtii, että haluaa ehkä aikuisenakin näyttelijän työhön, koska on kiva välillä olla joku toinen.

Näytteleminen ei ole juuri muuttanut Lehdon elämää.

– Joskus minut kyllä tunnistetaan, kun liikun ihmisten keskellä. Näin tapahtuu varsinkin silloin, jos liikumme Onnelia näyttelevän Aava Merikannon kanssa kahdestaan. Joskus joku pyytää kuvaan kanssaan. Somessa olen myös saanut aika paljon seuraajia.

Tytöt ovat oikeassa elämässäänkin ystäviä, he ovat tunteneet toisensa pienestä asti.

Uuden Onneli ja Anneli -elokuvan tärkein opetus on Lilja Lehdon mielestä se, että lasten pitää saada olla lapsia. Heitä ei saa kohdella ilottomasti niin kuin ilkeä lastenkodin johtaja Minna Pinna elokuvassa tekee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.