Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väyrynen otti asiantuntijakseen Ukrainan separatistien tukijan: "Mitäpä sanomista siihen voi olla?"

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on nimittänyt puoluehankkeeseensa uusia asiantuntijajäseniä.

Kansalaispuolueen uudet asiantuntijajäsenet ovat kauppatieteiden maisteri Jarmo Ekman, ekonomi Jukka Davidsson ja agronomi Timo Isosaari. Väyrynen kertoi nimityksistään omalla Facebook-sivullaan. Asiasta tiedotettiin myös Kansalaispuolueen verkkosivuilla.

Ekman kertoo Facebook-sivuillaan olevansa Donetskin kansantasavallan lehdistökeskuksen suomalainen lehdistösihteeri.

Suomen ulkoministeriö on suorasanaisesti todennut, ettei Donetsin kansantasavaltaa Suomen tunnustamana valtiona ole olemassa. Myöskään YK tai EU eivät tunnusta Itä-Ukrainan separatistisia ryhmiä valtioksi.

Davidsson puolestaan on ME KANSA -kansanliikkeen puhemies. Hän oli myös Itsenäisyyspuolueen eduskuntavaaliehdokas vuonna 2015.

– ME KANSA kansanliike jakaa samat huolet ja ennen kaikkea samat keskeiset tavoitteet Kansalaispuolueen kanssa. Tilannekuvamme on yhtenevä ja jaamme saman syvän huolemme Suomessa harjoitettavasta politiikasta, Davidsson kirjoittaa kansanliikkeensä tiedotteessa koskien asiantuntijanimitystä.

– Toteamme, että tämä liitto on erittäin strateginen. Se on alku suurelle vyörylle. Sotilaallisin termein kuvattuna meillä, siis kansalaisilla, on nyt käytettävissään täsmäohjus, todellinen bunkkerin tuhoaja, jolla voimme iskeä globaalistien hermokeskukseen. Tämän tulemme tekemään, kaikki yhdessä, Davidsson jatkaa.

Ilta-Sanomien mukaan Davidsson oli puhujalistalla Pietarissa viime vuoden maaliskuussa järjestetyssä konferenssissa, jossa useiden Euroopan kovan linjan äärioikeistopuolueiden väkeä oli koolla tarkoituksenaan tukea Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ja tämän Ukraina-politiikkaa.

Davidssonin tapaan myös Timo Isosaari pyrki viime vuonna eduskuntaan Itsenäisyyspuolueen listoilta.

Väyrynen kertoo Savon Sanomille tavanneensa itse Jukka Davidssonin ja pyytäneensä tätä asiantuntijajäseneksi.

– Sanoin hänelle, että olisin valmis ottamaan pari heidän (ME KANSA) verkostossaan mukana olevaa henkilöä lisäksi, ja hän ehdotti nämä kaksi muuta nimeä Väyrynen selvittää.

Esimerkiksi Ekmanin tausta Donetskin kansantasavallan puolestapuhujana ei huoleta Väyrystä.

– Mitäpä sanomista siihen voi olla? Kansalaispuolueessa on taustaltaan aika erilaisia ihmisiä, joilla on erilaisia poliittisia taustoja ja erilaisia näkemyksiä. Mukana on ihmisiä, joita yhdistää erityisesti neljä asiaa eli Suomen itsenäisyys, Suomen puolueettomuus, järkevä maahanmuuttopolitiikka ja viisas aluepolitiikka, Väyrynen luettelee.

Väyrynen kertoo, ettei tunne henkilökohtaisesti kolmea nyt nimitettyä asiantuntijajäsentä. Davidsson on ainoa, jonka hän on tavannut itse.

Aiemmin Väyrynen on nimittänyt Kansalaispuolueen asiantuntijajäseneksi muun muassa Akseli Erkkilän, joka kuuluu myös Suomen Sisuun ja toimii sen Lapin piirin varapuheenjohtajana.