Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viiru ja Pesonen - Paras joulu ikinä

Arvio: 4/5 tähteä.

Juuri kun jouluhössötys alkaa päästä vauhtiin, niin ensi-iltaan saapuu sopivasti elokuva, joka palauttaa mieliin perusasioita. Tärkeintä joulussa ei ole ruoan ja tavaran paljous, vaan hyvä mieli ja leppoisa yhdessäolo.

Viirun ja Pesosen joulunvietto uhkaa mennä pahasti poskelleen. Lumimyrskyn vuoksi jouluvalmistelut ovat jääneet viime tippaan. Sitten kun joulukuusen pääsisi lopulta hakemaan ja jouluruokia ostamaan, niin Pesonen loukkaa jalkansa ja jää mökkinsä vangiksi.

Viiru parka murehtii, ettei joulusta tulekaan parasta ikinä, vaikka Pesonen niin lupasi.

Vanhapoika Pesonen on itsepäinen ukko, joka ei hevillä apua pyydä, ei vaikka ruokakaappi huutaisi tyhjyyttään. Helppoa ei ole avun tarjoaminen naapureillekaan, ei ainakaan Kososelle. Viiru joutuu turvautumaan omiin konsteihinsa, jotta joulu tulisi heillekin.

Viiru ja Pesonen – Paras joulu ikinä on hupaisa tarina toiveista, jääräpäisyydestä ja joulumielestä, jota on mahdoton pitää loitolla.

Ruotsalaisen Sven Nordkvistin luomista hahmoista on tehty useita animaatioita.

Vuonna 2014 ilmestyi saksalaista tuotantoa oleva Viiru ja Pesonen – Pikkukepposia ja suurta ystävyyttä. Siinä ja tässä uusimmassa elokuvassa ihmisnäyttelijöiden joukossa seikkailevat animoituina hahmoina Viiru ja talon pikkuasukkaat muklat.

Keskieurooppalaisina mausteina tässä talvisessa tarinassa nähdään saksalaistyylistä tanssia ja Alppeja muistuttavia vuoristomaisemia. Elokuvassa viehättää vanhan ajan tunnelma ja lämmin värimaailma.

Ja onhan se Viirukin aika mainio.

Kaisa Hiltunen