Baarien aukioloaikojen pidentäminen herättää ihmetystä: "Onko edes kannattavaa?"

Markus Rantonen ja Aatu Paakkari eivät usko alkoholilakiin ehdotettujen muutoksien juuri vaikuttavan omaan elämäänsä. 5,5-prosenttisten juomien myynnin sallimista kaupoille Paakkari kommentoi näin:

– Ei se minusta vaikuta oikeastaan mihinkään. Vähän väkevämpää saa, mutta sitä ei ehkä tule ostettua niin paljoa.

Lakiehdotuksen mukaan alkoholia saisi myydä baareissa neljään saakka aamuyöllä ja nauttia viiteen asti. Rantonen kertoo useiden ystäviensä työskentelevän ravintola-alalla, ja hän arvelee, että ravintolat eivät välttämättä lähde pidentämään aukioloaan, vaikka se olisikin mahdollista.

– Onko edes kannattavaa pitää auki niin myöhään, koska ne ovat kalliita tunteja baarin työntekijöille. Ne ovat usein myös huonosti myyviä tunteja, Rantonen miettii.

Myös Leena Voutilainen sallisi esimerkiksi vahvojen oluiden myynnin kaupoille. Hän toisi kauppojen hyllyille myös viinit.

Sen sijaan ravintoloiden aukioloajan jatkaminen viiteen saakka ihmetyttää Voutilaista.

– Se on vähän outoa. Neljään asti riittäisi aivan hyvin henkilökunnankin puolesta, Voutilainen sanoo.

Alkoholilain kokonaisuudistus lähti lausuntokierrokselle tiistaina. Lain voimaantulo ratkaistaan eduskunta käsittelyssä.

Uudistuksen piti tulla voimaan jo ensi vuoden alussa, mutta sen voimaantulo siirtyy ainakin ensi kesään ja mahdollisesti vuoteen 2018.

Aiheesta lisää torstain Savon Sanomissa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut