IS: Suomalaisisä tapasi Roomasta löytyneen tyttärensä: "Hän oli hirveässä kunnossa"

Rooman kaduilla asunut tyttö sanoi olevansa Maria. Facebook

Jerri Koskinen

Suomalaistaustainen Tahvo Jauhojärvi lensi muun perheen kanssa Italiaan keskiviikkona tapaamaan kuukausia kateissa ollutta tytärtään. EmblaJauhojärvi asui tiettävästi tämän ajan Rooman kaduilla, ja isä tunnisti hänet tyttärekseen tiistaina.

– Hän oli kyllä niin hirveässä kunnossa, että häntä oli vaikea tunnistaa. Hän on ilmeisesti asunut kadulla neljä kuukautta, ja siltä hän näyttikin. Hän ei ollut peseytynyt ja oli hirveän likainen, Tahvo Jauhojärvi kuvailee Ilta-Sanomille puhelimitse.

Jauhojärvi sanoo tyttärensä olevan tällä hetkellä huonossa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisesti.

– Häneen ei saanut kontaktia, eikä hänen kanssaan voinut keskustella. En tiedä mikä se sitten on, psykoosi tai jokin. Mikään mitä hänelle sanoo, ei mene perille. Hän ei tajua omaa tilannettaan.

Tapaamisen jälkeen 21-vuotias Ebla vietiin roomalaissairaalaan hoidettavaksi.

– Nyt hän on hoidossa sairaalassa, ja yritämme saada hänet kotiin. Mutta emme tiedä milloin hän on matkustuskunnossa, ja onko hän ylipäänsä halukas lähtemään, isä kuvailee IS:lle.

Rooman kaduilta löytynyttä Embla Jauhojärveä ehdittiin ennen tunnistmista veikkailla vuonna 2007 Portugalissa mystisesti kadonneeksi Madeleine McCanniksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.